Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "4,5 yıllık rektörlük süresince kafamı yere eğecek yanlışlık yapmadım" diyerek siyasi polemiklerin tarafı olmayacaklarını söyledi.
Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İnönü Üniversitesi'nde verilen kahvaltıda medya mensuplarıyla bir araya gelen (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, kendi dönemi olan 4,5 yılda yaptıklarını sinevizyon eşliğinde anlattı.
"4,5 yıllık rektörlük süresince kafamı yere eğecek yanlışlık yapmadım" diyen Rektör Çelik, üniversitelerin bilim yuvası olduğunu ve siyasi polemiklerin tarafı olmayacağını vurguladı. "Halay çekme oyununda bizi bir yere koymaya çalışmasınlar" diyen Çelik, her türlü düşünceye saygılı olduklarını bildirip, "Ancak birine ve çevreye zarar verilmediği sürece düşüncelere saygılıyız" şeklinde konuştu.
İ.Ü'nün bin 400 öğretim üyesi ve elemanı, 5 bin çalışanı ve 30 bin öğrencisi ile günden güne ilerlediğini dile getiren Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik, Turgut Özal Tıp Merkezi'nden geçen yıl 4 öğretim üyesinin gittiğini, buna karşılık 156 öğretim elemanının geldiğini bildirdi.
Patent alan öğretim üyesi ve görevlilerini ödüllendirdiklerini söyleyen Çelik, "Kazandıklarımızı ve kaynaklarımızı çalışanlarımızla paylaşıyoruz. 2009'da öz gelirimiz yüzde 40 iken, geçen yıl yüzde 54'e yükseldi" dedi.
4 yıl önce 112 milyon TL olan bütçelerinin 218 milyon TL'ye çıktığına dikkat çeken Çelik, milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz'ün girişimleriyle 12 milyon TL ek ödenek sağlandığını vurguladı.
Üniversite kampüsüsün karşı tarafında inşaatı süren Teknopark'ın yüzde 75 seviyesinde olduğunu, müteahhidin iflas etmesi nedeniyle işin uzadığını söyleyen Çelik, üniversite sanayi iş birliğine önem verdiklerini dile getirip, "İstasyon Virajı'ndaki meslek yüksek okulu organize sanayiye taşıyıp burasının şehir polikliniği veya yeşil alan olmasını arzuluyoruz. Bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odası'ndan organize sanayide yer vermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Üniversitedeki kira gelirlerini 600 bin TL'den 5 milyon TL'ye çıkardıklarını, Turgut Özal Tıp merkezi karşısında alışveriş merkezi yaptıklarını aktaran Prof. Dr. Cemil Çelik, "AVM 45 gün içinde tamamlanacak ve hizmete açılacaktır. AVM tamamlanınca acilin yanındaki marketi oraya taşıyıp market yerini de çocuk acil servisi yapacağız" ifadelerini kullandı.
Medya mensuplarının sorularını da cevaplandıran Rektör Çelik, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde koğuş sisteminden oda sistemine geçiş çalışmalarının devam ettiğini, bu yılın sonunda 5 yataklı odaların kalmayacağını, bir veya iki yataklı odalar şekilde tadilat yapıldığını kaydetti.
İlçelerde yapılan üniversite yatırımlarından da söz eden Çelik, Kaleli işadamlarının verdikleri sözü zamanında yerine getirmemeleri nedeniyle Kale'de yaptıkları yatırımların geciktiğini ifade etti.
Bir basın mensubunun, "Belediye Meclisi'nde yurt yeri, turizm ve ticaret alanına dönüştürüldü. Yurda ihtiyaç varken neden böyle yapıldı?" sorusuna karşılık Rektör Çelik, konudan haberdar olmadığını, araştıracağını bildirdi. Çelik, kampüsün üst kısmında Adli Tıp'a 5 dönüm yer verildiğini ifade etti.
(NA-Y)

11.01.2013 13:54:07 TSI

Editör: Wan Haber