Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, geçen hafta İzmir'de düzenlenen "Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı"nın Malatya açısından güzel geçtiğini bildirdi.
Özbay yaptığı açıklamada, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Uluslararası Fuar Organizatörü Hannover-Messe International İstanbul ve İZFAŞ ortaklığıyla İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen fuarın, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlendiğini belirterek, "Bu yıl da katıldığımız fuarın Malatya'nın tanıtımı açısından yararlı ve verimli geçtiğini söyleyebiliriz" dedi.
Fuarda Malatya'nın turizm zenginlikleri ve ziyaret edilebilecek yerlerinin yanı sıra, potansiyeli olan diğer değerlerinin de tanıtıldığını anlatan Özbay, "Fuarı binlerce kişi ziyaret etti. Yurt içinden ve yurt dışından tatil planlayan çok sayıda tur operatörü ve diğer sektör temsilcileri stantları gezerek bilgi aldı. Travel Turkey İzmir turizm sektöründe en önemli fuar organizasyonlarından biri. Fuarda ziyaretçilere Malatya'yı tanıtan bütün materyalleri verdik. Ayrıca yöresel ikramda bulunduk. Mahalli sanatçılarımızın seslendirdiği türküler-şarkılar eşliğinde müzik ziyafeti de çektik. Standımız gerçekten büyük ilgi gördü. Bunun 2013 turizm sezonunda ziyaretçi sayısında artışa yol açmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da Malatya standını ziyaret ettiğini aktaran Özbay, "Sayın Bakanımıza gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisini 'Malatya Malatya' türküsüyle karşıladık. Türkünün ikinci kıtasını da bizzat Sayın Bakanımız okudu. Bu bizi ziyadesiyle mutlu etti" diye konuştu.
Özbay, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. ile koordineli bir şekilde fuara katılım sağladıklarını söyleyerek, "Fuarda standımızı ziyaret eden hemşehrilerimize, yerli ve yabancı ziyaretçilere, Manisa, Muğla, Çorum, Bartın ve İzmir valilerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na, Emniyet Müdürü'ne, Marmaris Belediye Başkan Vekili'ne teşekkür ediyorum. Ayrıca standımıza katkı sağlayan başta Valimiz Sayın Vasip Şahin ve Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere Belediye Kültür A.Ş.'ye, Kavuklar A.Ş.'ye, İzmir'de bulunan Malatyalılar Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine, MAKİAD Başkan ve yönetim kurulu üyelerine, Göçmezler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdal Göçmez'e, Simeks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tokmak'a, Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı'na, İzmir Tarım ve İl Müdürü'ne, Arapgir Belediye Başkanımıza ve destek veren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
(BK-SO-Y)

13.12.2012 16:56:06 TSI

Editör: Wan Haber