Fırat Sanayici ve İşadamları Derneği (Fırat SİAD) kurulması için toplantı düzenlendi.
Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (MASİAD) toplantı düzenlenip, Fırat SİAD) kurulması için istişarelerde bulunuldu.
MASİAD'da düzenlenen toplantıda konuşan MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, "Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayacak olan bir federasyon kurulması için toplantı yapıyoruz. Kalkınma ajanslarının bulunduğu illerde, dernekler kurulacak. Bize ise 4 dernek kuracağız. TÜSİAD yönetim kurulu Tarkan Kadıoğlu toplantı için geldiler" ifadelerini kullandı.
TÜSİAD yönetim kurulu Tarkan Kadıoğlu ise, "Türk konfed ve TÜSİAD'ın da desteklemiş olduğu genişleme projesinde, "Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı'nın interlantında bulunan illerde Fırat SİAD'ı kurma planımız var. Bu program nedeniyle MASİAD'ın bünyesinde toplandık" diyerek, daha sonra şunları söyledi:
"Kendi federasyonunu kurarak, Türk konfet'e yeni bir federasyon katacağız. Daha paylaşımcı olmak istiyoruz. Amacımız bölgedeki farklılıkları kaldırmak. Bölge dinamiklerini ortaya koyup, projeler üretmek istiyoruz. Bir ülkenin gelişmesi, her il'in gelişmesi ile kalkınma olur.
Sadece belli bölge ve illerde kalkınma olursa ülkenin refahı feri kalır. 75 milyon insanın refahının iyi olduğu bir süreçte gerçek refaha kavuşulmuş olur. "
(NA-Y)

14.02.2013 15:39:37 TSI

Editör: Wan Haber