İstanbul EMİTT Turizm Fuarı'nda Malatya da yerini aldı. 'Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı' 27 Ocak Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
İstanbul Beylikdüzü TÜYAP'ta düzenlenen Turizm Fuarı'na 60'ın üzerinde ülke ile Türkiye genelinde illerin yanısıra tarihi ve turizm beldeleri katılıyor.
EMİT 2013 Turizm Fuarı'nda Malatya'nın tanıtımını Malatya Valiliği ile Malatya Belediyesi ortaklaşa düzenledikleri stantta yapıyorlar. Malatya Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından hazırlanan yaklaşık 100 m2'lik stantta, Malatya'nın tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin yanısıra, mutfak kültürü ile ürünlerinin de tanıtımı yapılıyor.
Resim, katalog ve dergi ağırlıklı yapılan tanıtımda, Malatya'nın standı açılış gününde yoğun ilgiyle karşılaştı. Aşırı yoğunluğun yaşandığı standda, 'Büyükşehir Malatya' dergisi, Fuar dergisi, Malatya Kent Rehberi, Malatya Kent Planı gibi hazırlanan yeni yayınların yınısar, Malatya'nın tanıtımı ile ilgilenen diğer materyaller, fuar ziyaretçilerine dağıtılıyor.
4 gün sürecek olan Turizm Fuarı'na yoğun ilginin devam edeceği tahmin edilirken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ile Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, ziyaretçilerle yakından ilgilenerek, Malatya'nın yöresel yemekleri ile kayısı başta olmak üzere diğer ürünlerinden ikram ediyorlar.
(NA-AŞ-Y)

24.01.2013 13:45:15 TSI

Editör: Wan Haber