Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi, hizmet içi eğitim faaliyetleri başladı. 2013 yılı için açıklanan ve geçen yıla göre daha geniş kapsamlı uygulanacak olan eğitim takviminde Esenlik personelleri 12 ay boyunca birçok eğitim programından geçecek.
Eğitim takvimi programı içinde yer alan sinema gösterimi programının ilk film gösterimi Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Esenlik Genel Müdür Yardımcıları, birim müdürleri ve şeflerin katılımıyla gerçekleşti. Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, "Eğitim her kurum için çok önemli bir kavramdır. Bir kurumda eğitim ve ufuk olmadan hiç bir yere varılmaz ve o kurumda bir yol çizilemez. Bu yıl kurum olarak eğitime daha çok önem vereceğiz. Eğitimin değişik formatlarını buraya uygulamış olacağız. Örneğin eğitimleri daha zevkli hale getirebilmek için film gösterimlerimiz olacak. Akademik olarak üniversiteden çağırmış olduğumuz eğitimciler, alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek eğitimler ile programlarımız devam edecek. Esenliği alanında uzaman insanlar yetiştiren bir okul haline dönüştürmek için bu tür programlara önem vereceğiz. Bu tür eğitimler ile pratik eğitimlerimizi teorik eğitimlerle destekleyerek belli bir dönem sonra buradan çok iyi yönetici arkadaşlarımız çıkacaktır." ifadelerini kullandı.
Boyraz, "Modern insan çok yorgun. Zihni, kulağı, gözü, bedenini tamamı yorgun ve çok yoğun bir programın içerisinde yaşıyoruz. Bu hayatın içerisinde yaşarken çok ciddi sorumluluklarımız var ve bu sorumluluğumuzun içerisinde ise birçok sorun karşımıza çıkmaktadır. Sorunları çözerken odaklanma sorunu yaşıyoruz. Yoğunluk içerisindeki yorgunluğumuzdan dolayı konuya yeterince eğilemiyoruz. Yorgun olan insan ayaküstü çözüm üretiyor. Eğer bir yönetici olarak siz bir sorunun derinine inerek, sorunu çözemezseniz bu sorun çözülemez, sadece örtbas edilir. Bu sorun ise sizi bir adım ötede tekrar tıkar. Onun için bu dönemde eğitim kurumlarının en çok önemsediği konulardan biri odaklanma sorunudur. Eğer bir sorun varsa sorunun çözücü konumundaki insanlar o konuya odaklanarak, zihinlerini berraklaştıracaklar, o konunun kılcal damarına kadar inerek o sorunu çözmek için uğraş verecekler. Bizim bu dönemde yaşadığımız en önemli sorun odaklanmadır. Onun için bu film bu konuda kayda değer bir filimdir. Bu film ile birlikte bence pratik ile birlikte teoriğinde önemini kavramış olacağız" dedi.
(NA-Y)

18.02.2013 17:23:32 TSI

Editör: Wan Haber