Malatya il merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle 380 personelle ekip oluşturan Malatya Belediyesi, çalışmalarına başladı.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi Karla Mücadele Kriz Masası'nın her an çalışmaları takip ederek sevk ve idareyi yaptığını bildirdi. Çakır, "Gerekli hazırlıkları yapmıştık. Ama karın çok şiddetli ve yoğun yağması ve buna özellikle sürücülerin hazır olmaması, ekibimizin saha çalışmasına çıktığı an birçok aracın yol kenarına düzensiz park etmeleri veya yolu kapamaları, çalışmaları ciddi şekilde olumsuz yönde etkilemektedir" şeklinde konuştu.
Vatandaşların duyarlılıklarını beklediklerini kaydeden Çakır, "Özellikle toplu taşıma araçlarının kullanılmasını, özel araçlarla mümkün olduğu kadar trafiğe bu yoğun yağış esnasında çıkılmamasını rica ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Çakır, yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler vererek, şunları söyledi: "Yaptığımız görev paylaşımına göre cadde ve sokak temizliği ile tuzlama çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri; kaldırım temizleme çalışmaları ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. Şu an sahada 380 kişiyle 24 saat esaslı olarak çalışmaktayız. 4 greyder 30 iş makinemiz, takviye olarak pikaplarımız ve 20 kamyonu ilave ettik. 15 araçla da tuzlama yapıyoruz. İnşallah bu mücadelemiz hızlı bir şekilde devam edecek."
(BK-SO-Y)

07.01.2013 18:06:40 TSI

Editör: Wan Haber