Malatya Park Alışveriş Mağazası tarafından düzenlenen "Basın Günleri" kapsamında Minder Sohbeti'ne katılan Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, gazetecilik üzerine önemli açıklamalarda bulundu.
Gazetecilikte heyecanın önemli olduğuna dikkat çeken İbrahim Karagül, "Gazeteciliğin mutfağında yetiştik. Haberciyiz ve haber üzerine yetiştik. 1997 yılından bu yana köşe yazıyorum ama köşe yazılarım hep haber içeriklidir. Hep haberlerden hareketle yazarım, çok teorik yazmamaya çalışırım. Kişisel olarak gazeteciliği seviyorum. Yönetici de olsam, gazetenin mutfağına girer ve arkadaşlarımla beraber çalışırım, o heyecanı duyarım. Heyecanınızı kaybederseniz, gazeteciliğiniz ortadan kalkıyor" diye konuştu.
Karagül, haberin heyecanı ve coşkusunu yaşamanın farklı bir duygu olduğunu belirterek, şunları ifade etti: "Gazetecilerin yönetici olmasını tavsiye etmiyorum. Gazetecilerin gazeteci olarak kalması lazım. Ama medya yöneticiliği de bir şekilde gazetecilik formasyonuna döndü. Muhabir de olsanız, editör de olsanız, yönetici de olsanız, televizyon programcısı ya da spiker de olsanız bir şekilde gazeteciliğin en güzel tarafı haber ile haşır neşir olmaktır. Haberin heyecanı ve coşkusunu yaşamak çok farklı bir duygu."
Gazeteciliği toplumun yönelimleri açısından önemli bulduğunu kaydeden Karagül, "Gazeteciliği, Türkiye'nin o bulunduğu toplumun yönelimleri açısından çok önemserim. Gazeteciler toplumlarda bir şeyi ilk defa söyleyen insanlar olurlar. Risk alırlar ve yeni şeyler söylerler. Hata da yaparlar ama söylediklerinin büyük çoğunluğu doğru çıkar" dedi.
(FD-SO-Y)

12.01.2013 16:39:25 TSI

Editör: Wan Haber