Bir yıllık staj dönemini bitiren Avukat Zeynep Ahsen Zengin, Malatya Barosu'nda yoğun katılımla düzenlenen törenle avukatlık sertifikasını aldı ve baroya kayıt oldu.
Programda konuşan Malatya Barosu Başkanı Av. Eyüp Kutlubay, avukatlık mesleğinin önemini vurguladı. Avukatlık mesleğinin insanlara; bir başkasının hakkına, hürriyetine, mülkiyetine saygıyı öğrettiğini ve insanların adalet, özgürlük arayışında hep öncü rol oynadığını belirten Kutlubay, "Bizler otoriter ve totaliter rejimlere karşı duran bir mesleğin mensuplarıyız" dedi.
Zeynep Ahsen Zengin'i tebrik eden ve Sait Faik'in "Mesleğe ihanetle başlar her şey" sözünü hatırlatan Kutlubay, "Bizi biz yapan değerlere bağlı olarak, mesleğimizin üstat isimlerini kendine örnek alarak çok çalışmanı tavsiye diyorum" ifadelerini kullandı.
Avukatlık yeminini yapan Zengin ise, bu mutlu gününde yanında bulunan meslektaşlarına teşekkür ederek, "Aileme, arkadaşlarıma ve özellikle Yıldırım Hukuk Bürosu'na; yani Av. Ali Yıldırım'a , Av. Vahit Çağatay'a ve Av. Elif Sezen Kaya'ya çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Baroya kayıtlı 418. avukat olarak avukatlık cübbesini giyen Zeynep Ahsen Zengin'i, meslektaşları da ayrıca tebrik etti.
(NA-SO-Y)

10.01.2013 16:30:17 TSI

Editör: Wan Haber