Van Devlet Tiyatrosu Sanat Çadırı Ertuğrul Günay Sahnesi’nde iki seans şeklinde gösterime sunulan tiyatro oyununa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kürtçe ve Türkçe hazırlanan tiyatro oyunu gösterimi, vatandaşları gülmekten adeta kırıp geçirdi. Tiyatro gösterimi bitiminde bir açıklamada bulunan Eğitim-Sen Van Şube Eş Başkanı ve aynı zamanda oyunun yönetmeni olan Şakir Talay, yoğun talep üzerine böyle bir oyunun hazırlandığını belirtti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro sanatçısı Mehmet Emin Yalçınkaya’nın yazdığı bu oyunun Van’da Eğitim-Sen üyeleri tarafından oynandığını ifade eden Talay, oyunda Kürt birkaç arkadaşın huzurevinde geçmişlerine dönmesini anlattığını söyledi. Trajikomik bir anlatımla sergilenen oyunun ağırlıklı Kürtçe olduğunu dile getiren Talay, “Eğitim-Sen olarak halkımızdan böyle bir talep vardı. Kürtçe bir oyun da görmek istiyorlardı. Bu talebi karşılamak için bu sene böyle bir emek verdik. Kürtçe oyun çıkarmak gerçekten ciddi bir emek istiyor. Arkadaşlarım bu emeği verdiler. Gelen reaksiyonlarda olumlu tepkiler. Bu da bizleri sevindirdi” dedi.


Şartların uygun olması durumunda Kürtçe tiyatro oyunlarının devamının da gelebileceğini belirten Talay, “Biz, memurlarla çalışıyoruz. Tayinler, gidişler ve gelişlerin olması bizleri biraz zorluyor. Ama fırsat bulabilirsek, şartlar oluşursa devamını yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise, oyunun Kürtçe yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, ufak tefek eksiklikler dışında oyunu çok beğendiklerini ve Eğitim-Sen’den bu tür oyunların devamını istediklerini söylediler.

3-063.jpg

4-057.jpg

Editör: Wan Haber