Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (MAK), Özel İlkem Anaokulu öğrencilerinde deprem eğitimi verdi.
Mak ekibi, miniklere deprem sırasında yapılması gerekenleri ve afet durumlarında binayı panik yapmadan en kısa zamanda nasıl tahliye edeceklerini öğretti. Ekip üyeleri tarafından yapılan tatbikatta çocuklara deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenleri slayt eşliğinde izlettirildi. Eğitime öğretmenlerini de dahil eden MAK ekibi deprem anında yere çökme, kapanma ve tutunma konularını uygulamalı olarak gösterdi.
Çocuklara deprem bilincini aşılayan ve onların anlayacağı dilden hazırlanan "Afet Başa Gelmedikçe" adlı oyunla devam eğitime devam edildi. MAK lideri Aykut Şener,
"Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birimi olarak okullarımızdan gelen eğitim taleplerini yerine getirerek eğitimlerimizi okullarımızda da sürdürüyor, öğretmen ve öğrencilerin bilgilendirilmesini sağlıyoruz. Belediye başkanımızın bilgisi dahilinde sürdürdüğümüz eğitimlerimiz talep gelmesi halinde diğer okullarda da devam edecek" dedi.
Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, "Belediye personelimiz ve gönüllülerden oluşturulan Arama Kurtarma Birimi'nin eğitimlerini önemsiyoruz, gerçekten de yararlı çalışmalara imza atıyorlar. Eğitimlerini aralıksız olarak sürdüren birimimiz okullarda çocuklarımıza uygulamalı eğitim veriyor" dedi.
(HK-MŞ)

11.01.2013 17:32:41 TSI

Editör: Wan Haber