Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Muzaffer Erşan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanlığı'na adaylığını, düzenlenen tören ile açıkladı.
Anemon Otel'de düzenlenen adaylık açıklama programında konuşan iş adamı Muzaffer Erşan, "Ticaret odaları kendinden beklenen misyonu unutmayıp, politize edilmemelidir. Hele de bu hizmete talip olanların, sadece ekonomi ile ilgilenmeleri gerekmektedir. Şahsi ve siyasi basamak olarak kullanılmamalı, küçük beklentilere kurban edilmemelidir. Fasit bir daire oluşturma yerine, uluslararası ticari alanda, sektörler işlevsel hale getirilmelidir. İş hacmi ve pazar paylarının arttırılması için stratejik gelişmeler yapılmalıdır. Teşebbüs ruhunun güçlendirilmesi gerekmektedir. Siyasiler ve sivil toplum kuruluşları ile Malatya'nın Türkiye havuzundan hakkını almalıdır. Üç beş firmanın tekelinde olmamalı. Bu kurumu marjinallikten uzaklaştırmak öncelikli hedeflerim olacaktır. Bana destek verenlerin taze kana fazla ihtiyaç olduğunu vurgulamaları, vazifeye aday olmamda büyük etken olmuştur" ifadelerini kullandı.
Erşan'ın konuşmasından sonra sahneye iş adamları; Hür Ağbaba, Yakup Öztürk, Kubilay Karaaslan, Mehmet Çığrık, Mustafa Akıncı, İlhan Kavuk, Ali Koçyiğit, Hasan Yalçın Karadağ ve İrfan Büker davet edilerek, Erşan'a destek verecekleri dile getirildi.
(NA-SO-Y)

19.01.2013 14:46:47 TSI

Editör: Wan Haber