Konya'ya gelen Makedonya'da yaşayan Türk bilim adamı, iş adamı ve genç aydınlardan oluşan bir heyet Beyşehir'de tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni ziyaret etti.
Heyete Cami İmam-Hatibi İsmail Efe, tarihi mekan hakkında bilgiler verdi. Camiye hayran kalan heyetten bir kişi mekanda Kur'an-ı Kerim de okudu. Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi, İslam Felsefesi ve Türk-İslam Medeniyeti Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Numan Aruç, bu ziyarete Mevlana seferi adını verdiklerini söyledi. Makedonya'daki Türk, müslüman ve burada yaşayan insanları her yıl kafileler halinde Konya'yı ziyaret ettirmeye çalıştıklarını anlatan Aruç, "Geçen sene başlattık. Ağabeylerimiz, babalarımız, şeyhlerimiz, parti başkanımız bir ekip halinde Konya'ya geldiler. Bu sene ise genç aydınlar, bilim adamı, esnaf ve iş adamlarından oluşan bir grupla geldik. Hepsi Türk bunların" dedi.
Gayelerinin Mevlana Hazretleri'ni ziyaret etmenin yanında, manevi olarak kendi iç dünyalarını yenilemek, tazelemek ve donatmak olduğunu kaydeden Aruç, şunları söyledi: "Onun ötesinde de milli duygularımızı aynı şekilde zenginleştirmektir. Bu gaye ve hedeften dolayı biz Karaman'ı da ziyaret ettik. Biliyorsunuz Makedonya Türkleri'nin geçmişi, Karaman Türklerinden ve de Konya ile Alanya ve Antalya arasındaki Toros Yörük Türkleridir. İşte bu sebeple biz bu ziyaretlere Mevlana Seferi adını verdik. İnşallah gelecek yıl da başka bir grup göndereceğiz. Bu anlamda, bizleri burada en güzel şekilde ağırlayan Konya ve Karaman Valilerimize, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum."
Daha sonra Beyşehir Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret eden heyet, Beyşehir'in simgesi olan tarihi Eflatunpınar Hitit Anıtı ve Havuzu'nu gezdi.
(ARÖ-FM-Y)

25.12.2012 15:49:58 TSI

Editör: Wan Haber