İzmir Çiğli Ege Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Selçuk ilçesini ziyaret etti. 150 kişilik bir kafileyle Selçuk ilçesine gelen Makedonya göçmenlerine, Selçuk Ephesus Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği ev sahipliği yaptı.
Hafta sonunu Selçuk ilçesinde geçiren İzmir Çiğli Ege Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, düzenledikleri kaynaşma gezisinde ilk olarak Yediuyurlar bölgesindeki bir restoranda kahvaltı yaptılar. Oldukça neşeli ve sıcak geçen sohbetin ardından Meryemana Evini ziyaret eden 150 kişilik grup, daha sonra Selçuk Belediyesi Kent Belleğini ziyaret etti. Kent Belleği'ndeki tüm eserleri ve objeleri inceleyen konuklar, çok etkilendiklerini belirttiler. Aydın'ın Ortaklar ilçesinde öğle yemeği yiyen konuk göçmenlerin son durağı, Şirince köyü oldu. Tarihi Şirince köyünün çarşısını ve otantik mekanlarını gezen Makedonya göçmenleri, daha sonra Selçuk'tan ayrıldılar.
Selçuk Ephesus Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akyüz, Çiğli Ege Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerini ağırlamaktan dolayı son derece memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bu ziyarete katkılarından dolayı Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür'e de teşekkür ettiğini belirtti.
(NÖS-ERG-Y)

03.12.2012 07:47:14 TSI

Editör: Wan Haber