Uludağ Üniversitesi'yle imzalayacakları iş birliği protokolü için Bursa'ya gelen Makedonya Cumhuriyeti Kalkandelen (Tetova) Devlet Üniversitesi akademisyen heyeti Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.
Makedon heyeti Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç ağırladı. Kalkandelen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Vulnett Ameti, Bursa'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Uludağ Üniversitesi'yle kardeşlik ve işbirliği protokolü imzalayacaklarını, hedeflerinin Bursa'yla olan ilişkileri geliştirmek ve Türk ile Arnavut halkları arasındaki bağı güçlendirmek olduğunu kaydetti. Üniversitesi hakkında Başkanvekili Atilla Ödünç'e bilgiler veren Ameti, 11 fakülte ve 35 bölümle çalışmalarını sürdürdüklerini, Felsefe Fakültesi Şarkiyat Bölümü'nde de Türkçe dil eğitimi verdiklerini ifade etti. Türkiye'den başta Sakarya ve Pamukkale üniversiteleri olmak üzere birçok üniversiteyle akademik ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Ameti, özellikle tıp alanında Anadolu'dan destek aldıklarını vurgulayarak, "Ben inanıyorum ki sürdürdüğümüz bu faaliyetlerin gelişmesi, Türk ve Arnavut halkları arasındaki muhabbeti güçlendirecektir. Hedefimiz, iki milletin birlik ve beraberliğinin ilerleyen günlerde de devam etmesidir" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç ise Arnavut akademisyenlerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye ile Makedonya arasında karşılıklı eğitim paslaşmasının her yönüyle faydalı olacağını savundu. Bursa'nın Balkan kökenli vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı kentlerin başında geldiğini kaydeden Başkanvekili Ödünç, "Uludağ Üniversitesi'yle yapılacak protokolün hem kentimiz hem de eğitim açısından önemli olduğu kanaatindeyim. Türkiye'yle olan ilişkiler ihmal edilmezse, artarsa, bu her iki toplum için de faydalı olur." diye konuştu.
(MŞ)

11.01.2013 14:41:52 TSI

Editör: Wan Haber