Çanakkale’nin Biga ilçesinde, kar nedeniyle yolların kapanması üzerine çalıştıkları mangal kömürü üretim sahasında mahsur kalan 53 kişiye ulaşıldı. İşçiler, Jandarma ve kurtarma ekipleri tarafından bulundukları yerden alınarak ilçe merkezine getirildi.

 


Ilıcabaşı Köyü ve okçular köyü yakınlarında bulunan mangal kömürü üretim sahasında çalışan orman işçileri ile bölgede kurulan çadırlarda yaşayan ailelerinden oluşan ve aralarında çocuklarında bulunduğu toplam 53 kişi, ilçede 2 gündür etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle mahsur kaldı. İlçe kaymakamlığı, işçilerin bulundukları yerden çıkamadığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. İş makineleri ile bölgeye ulaşılmaya çalışıldı. 2 gündür süren çalışmalar, akşam saatlerinde sonuç verdi. Yapılan çalışmalar sonucu mahsur kalan 53 kişiye ulaşıldı. sağlık durumları iyi olan işçiler, Kaymakamlık tarafından ilçe merkezindeki bir otele getirildi.

 


İşçilerden sorumlu olan Eşref Çaplık, “Yaklaşık 3-4 gündür kar yağıyor. Biz buranın mevsimini bilemeğimiz için, 2 cm naylonun altında yaşıyoruz. Şartlar elverişli olmağı halde biz felakete kapıldık. Kaymakam, jandarma komutanı ve ekiplerimizden Allah razı olsun, bizlere çok yardım ettiler. 2 gün mahsur kaldık. Ulaşım yoktu. Çok fazla kar vardı. Makine işlemiyordu, yollar açılmadı. Yetkililer elinden geleni yaptılar” dedi.

 


İşçilerin otele yerleştirilmesinin ardından İlçe Özel İdare Müdürü Hasan Kaya, Biga Kaymakamı Fatih Genel’i arayarak bilgi verdi. Ardından Kaya, telefonunun hoparlörünü açarak Kaymakam Genel’in geçmiş olsun dileklerini mahsur kalan işçilere dinletti. Kaymakam Fatih Genel, “Biga’da ilk defa böyle şey oluyor. Allah’a şükürler olsun ki kayıp yok. Herkesin sağlığı yerinde. Yardımda bulunan bütün ekiplerimize çok teşekkür ederiz. Biga’da böyle bir afet daha önce görülmedi. Allah beterinden saklasın ama çok şükür ki bütün ekiplerimizle işçilerimizi kurtardık” dedi.

Editör: Wan Haber