Ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül, 30 yılda kardeşin kardeşi öldürdüğü vahşi bir iç savaşın yaşandığını belirterek, "Bugün Türk-Kürt barışında hassas bir gün. Canlara kıyanlar, ırkçılık yapanlar bizden değildir" dedi.
Mahsun Kırmızıgül, tarihinde de yüzlerce kıyım, onlarca katliamın kayıtlı olduğu bu sancılı coğrafyada son 30 yıldır insanlığın yüzüne karalar çalındığını ifade ederek, "30 yıldır 60 bin dolayında insanın hayatını kaybettiği, en az 25 bin kişide kalıcı bedensel arızalar bırakan son derece vahşi bir iç savaş yaşanıyor" diye konuştu.
Farklı kültürleri, inançları olan bu ülkede yıllar yılı şarkılarında ve sinema filmlerinde kardeşlikten, barıştan söz ettiğini söyleyen Kırmızıgül şunları kaydetti:
"En büyük dileğim, insanların demokratik haklarını özgürce kullanarak, mutlu ve huzurlu bir şekilde bir arada yaşamalarıdır. Devlet, her vatandaşın etnik, kültürel, dilsel ve dinsel kimliğine saygı göstermeli ve özgürlüklere katkı sunmalıdır. Devlet yöneticileri bütün ezberleri bozarak, kalıcı bir barış için devrim niteliğinde yasal düzenlemeler yapmalı."

"BİR İNSANIN BİLE ZARAR GÖRMEDİĞİ GÜZEL GÜNLER GÖRMEK İSTİYORUM"
Kırmızıgül, tek bir insanın bile zarar görmediği güzel günler görmek istediğini söyleyerek, "Yaşasın halkların kardeşliği. İleri demokrasi ülkelerinde temel hak ve özgürlükler hangi standartlarda ise, Türkiye'nin de o standartlara kavuşması gerekiyor. Savaştan beslenenlerden merhamet ya da utanma beklememeliyiz. Kardeşin kardeşi kırdığı utanç verici bu çirkin savaş bitsin. Neden bitmiyor bu savaş? Çünkü Türkiye'ye ve PKK'ya silah satan şirketlerin çıkarlarını, aracıların karlarını düşünmeniz yeterli. Türkiye, sağlık, eğitim ve birçok konuda gerideyken, savaş harcamalarında dünyanın beş büyük emperyalistiyle yarışacak düzeydeyiz" dedi.
Kırmızıgül, herkese mutlu ve barış dolu günler dilediğini ifade ederek, "Canlara kıyanlar, ırkçılık yapanlar, zulmeden insanlar bizden değildir. İnsan olmanın vasıflarından en önemlisi, insanın kendisine ve çevresine saygılı olmasıdır. Bilmeden konuşan cahillere sözüm yok. Bugün Türk-Kürt barış sürecinde hassas bir gün. Dilerim, tüm kalbimle dilerim ki barış ve huzur hakim olsun ülkemde" diye konuştu.
(FKE-CC-Y)

18.01.2013 13:04:52 TSI

Editör: Wan Haber