Türkiye'nin önemli kanaat önderlerinden olan Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan, vefatının 12. yıl dönümünde anıldı.
Bağcılar Belediyesi, Avusturya'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Mahmut Esad Coşan için anma programı düzenledi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programda Coşan'ın öğrencisi Necdet Yılmaz, hocasını anlattı. Coşan'ın hayatını Hz. Peygamber başta olmak üzere büyük şahsiyetleri gençlere anlatmaya adadığını ifade eden Yılmaz, "Büyük isimlerin gençlere doğru anlatılması ve gençlerin onları doğru anlaması gerektiği üzerinde çalışmalar yapmıştı" dedi.
Programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

PROF. DR. MAHMUD ESAD COŞAN KİMDİR?
1938'de Çanakkale'de doğan Mahmud Esad Coşan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap-Fars Filolojisi'nde okudu ve Arap Dili ve Edebiyatı, İran Dili ve Edebiyatı, Ortaçağ Tarihi ile Türk-İslam Sanatı sertifikaları aldı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görev yapan Coşan, 1982'de profesör oldu. Yurt dışında bazı üniversitelerde misafir öğretim üyesi olarak da görev yapan Coşan, 4 Şubat 2001 tarihinde Avustralya'nın Sidney şehrinde geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti.
(ÇK-CC-Y)

07.02.2013 15:34:13 TSI

Editör: Wan Haber