Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Müdürlüğü tarafından üzerinde çalışılan Huzurlu Yaşam Projesi (HUYAP) ile mahkumlara yaşam koçu atanacağını söyledi.
Yaşam koçları aracılığıyla rol model etkisi sayesinde mahkumların topluma entegre edileceğini dile getiren Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, "Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan HUDEP Projesi'ni hep birlikte olgunlaştırıp, hazırlığı tamamladıktan sonra Adalet Bakanlığımıza sunacağız. Bu projenin adı Huzurlu Yaşam Projesi (HUYAP). Projedeki asıl amaç denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulan hükümlü, tutuklu, şüpheli gibi kişilerin daha etkin takip edilmesi, topluma daha etkin bir şekilde kazandırılması, kamu kurum ve kuruluşlarından Baro, Müftülük, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gibi tüm kamu kurum ve kuruluşlarından bu projeye gönüllü olacak yaşam koçu seçeceğiz" dedi.
Her kişiye yaşam koçunun rehberlik edeceğini kaydeden Açıkgöz, "Rol model olacak, mahkum, tutuklu ve şüpheliler yaşam koçları tarafından izlenecek, sıkıntılarının çözümleri için çalışılacak. Böylece bu kişiler, kendilerine atanan yaşam koçu rol model etkisi ile kendiliğinden topluma entegre edilmesi amaçlanıyor. Bu tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Yaşam koçu da gönüllü. Bu projede gönüllü olacak kişilerin eğitimleri için organizasyonlar yapılacak, ardından hükümlü tutukluların da toplumla kaynaşması sağlanacak. Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi ve Burdur Koruma Kurulu'nun gözetiminde çeşitli sosyal faaliyetler yapılacak. Proje tamamlandıktan sonra çok yararlı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, projenin üzerinde çalışıldığını ve proje tamamlandığı zaman Adalet Bakanlığı'na sunulacağını sözlerine ekledi.
(HG-SK-Y)

09.01.2013 17:15:26 TSI

Editör: Wan Haber