Samsun'un Bafra Adliyesi'nde, "Mahkeme Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında yeni birim odalarının açılışı yapıldı.
Açılışa Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Ağır Ceza Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, hakim ve savcılar, Bafra Baro Temsilcisi Serkan Dönüm ve adliye personeli katıldı. Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan yaptığı açılış konuşmasında, "Yargı mensuplarının her geçen gün artan ağır iş yükü altında ezilmesi ve mevcut sistemin çağın değişen şartlarına ayak uyduramaz hale gelmesi, Türk yargısında bir dönüşümü zorunlu kılmıştır. Bu dönüşümü gerçekleştirmeyi amaçlayan Mahkeme Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Avrupa Birliği ülkelerindeki en iyi uygulama göz önünde bulundurarak, 'yargının mevcut iş yükünü azaltacak, yargılama süresi kısaltacak, kişilerin yargıya yaptıkları başvurulardan daha etkin sonuçlar almalarını sağlayacak teknik alt yapının oluşturulması' şeklinde özetlenebilir" dedi.
Mahkeme Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi'nin ilk etapta Konya, Mardin, Aydın ve Rize, Manavgat adliyelerinde aktif olarak başladığını ifade eden Turan, "Projenin ikinci aşamasına geçilerek 20 pilot adliye oluşturulmuştur. Bunlar; Ordu, Amasya, Çorum, Kastamonu, Kırşehir, Eskişehir, Isparta, Erzurum, Elazığ, Siirt, Kahramanmaraş, Kırklareli, Yalova, İskenderun, Alanya, Bafra, Salihli, Bergama, Bandırma ve Düzce Adliyeleri olarak belirlenmiştir. Danışma masası, ön bürolar, broşürler, kısıtlı alanlar, basın sözcülüğü, adli yardımlar ve adliye müdürleri proje odaları şu an hayata geçirdik. Bafralı vatandaşlarımıza daha etkin bir yargı hizmeti sunacağımızı ümit ediyoruz. Bu proje kapsamında görev alan Bafra Adliyemizin değerli kurum personeline büyük iş düşmektedir" diye konuştu.
Başsavcı Hikmet Turan'ın konuşmasının ardından adliye salonunda konuklara ikram yapıldı.
(ŞU-SLH-Y)

25.01.2013 17:26:51 TSI

Editör: Wan Haber