Şanlıurfa'da, toplu taşımada güzergah değişikliğine karşı çıkan özel halk otobüslerinin talebini, mahkeme reddetti. Özel halk otobüslerini temsilen 8 Nolu Şefkat Özel Halk Otobüsü Kooperatifi, Şanlıurfa Belediyesi'nin güzergah değişikliği uygulamasını mahkemeye taşımıştı.
Şanlıurfa İdare Mahkemesi'nin 2012/2380 nolu kararıyla, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 15. Maddesi'nin (f) ve (p) fıkralarına göre, belediyelerin toplu taşıma araçlarının güzergah, durak, zaman ve araç sayılarına karar verebileceği ve uygulamanın kanuni olduğuna hüküm verildi.
Böylelikle, Şanlıurfa Belediyesi'nin toplu taşıma düzenlemelerinde kanuni uygulamalar yaptığı bir defa daha ortaya çıkarken, Şanlıurfa Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre ise, toplu taşıma konusunda yeniliklerin devam edeceği, önümüzdeki ay içerisinde yeni, engellilere uygun, 4 adet 12 metrelik büyük araçların alınacağı ve her geçen gün sistemin aksaklıklarının giderilmesi için düzenlemeler yapıldığı bildirildi.
Belediye, toplu taşıma konusunda üniversitelerden danışmanlık alarak, sürdürülebilir ve çağdaş normlarda uygulamalar yapmak için ellerinden gelen her türlü fedakarlığın yapıldığını açıkladı.
(RÇ-SO-Y)

12.02.2013 14:00:21 TSI

Editör: Wan Haber