Konya'da bir kadını öldürdükten sonra cesedini yakan ve uygulanan photoshop sayesinde kadının kimliğinin belirlenmesi ile yakalanan iki sanık, mahkeme heyeti tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen hunharca işlenen cinayet davasının karar duruşması yapıldı. Duruşmaya Fatma Yazan'ı (37) boğarak öldürdükten sonra cesedini ateşe verdikleri iddia edilen Halil T., Ramazan A. ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, tüm delillerin toplanması nedeniyle savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, her iki sanığın birlikte planlayarak ve tasarlayarak hunharca cinayeti işledikleri gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 maddesinin a bendi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.
Mahkemede son sözü sorulan sanıklardan Ramazan A., "Ben yapmadım, suçsuzum" dedi. Halil T. de aynı şekilde suçsuz olduğunu savunarak, berat kararı verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, her iki sanığın da planlayarak kasten adam öldürme suçunu işlediği kanısına vararak, sanıklara ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, sanıkların cezasında indirim yapmadı.
26 Aralık 2010 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Ardıçlı köyü yakınlarındaki dağlık alanda vücudunun tamamı yanmış bir kadın cesedi bulunmuştu. Cinayet Büro Amirliği dedektifleri tarafından genç kadının kimlik bilgilerine ulaşmak için yanmış cesedin başına peruk takılıp, makyaj yapılarak vesikalık fotoğrafı çekilmiş ve photoshop uygulanmıştı. Bu yöntemle ulaşılan bilgiler doğrultusunda kadının parmak izinden kimliği belirlenmişti. Öldürüldükten sonra yakılan kadının Fatma Yazan olduğunun belirlenmesi ile harekete geçen polis, daha önce birlikte yaşadığı Ramazan A. ve yakın arkadaşı Halil T.'yi yakalamıştı.
(HİV-AH-CC-Y)

14.01.2013 14:38:18 TSI

Editör: Wan Haber