Muğla'nın Ortaca ilçesinde Karaburun Mahallesi'ndeki bir binanın üzerine kurulan ikinci baz istasyonu büyük tepkiye neden oldu.
Baz İstasyonu kurulacak binanın önünde toplanan mahalle sakinleri, baz istasyonunun kurulmasına karşı olduklarını bildirip, olay yerine gelen emniyet güçlerinin toplanan mahalle sakinlerine sakinleştirmeye çalıştığı sırada; baz istasyonunu kurmak için gelen 4 kişilik ekip polis koruması altında binadan çıkıp, hızla araçlarına binerek mahalleyi terk etti.
Olay, Ortaca'nın Karaburun Mahallesi Neyzen Teyfik Caddesi 511. Sokakta meydana geldi. Kurulan baz istasyonun sağlıklarını tehdit ettiğini ileri süren mahalle sakinleri istasyonun kaldırılmasını istedi. Seslerini duyurmak için eylem yapan mahalleliler, yerleşim yerlerinin ortasına kurulan baz istasyonlarının ne sonuçlar doğurduğunun dünyaca bilindiğini kaydetti.
Mahalle sakinleri adına konuşan Turgay Atalay; Mahalle ortasına ve 600 öğrencinin eğitim aldığı okula 200 metre mesafede kurulan baz istasyonunun kaldırılması için eylem yaptıklarını ifade etti. Mahalle ortasında baz istasyonu istemediklerini belirten Turgay Atalay, "Baz istasyonlarının bugün bütün dünyada yerleşim yerlerinin tam ortasında veya yakınlarında kurulduğunda orada yaşayan insan, hayvan ve bitki sağlığına ne kadar ölümcül zararlar verdiği artık herkesçe bilinmektedir. İstasyonların yaydığı elektromanyetik dalgalar en çok çocuklar, hamileler ve yaşlılar üzerinde etkisini göstermektedir" dedi. Atalay, baz istasyonlarının çeşitli hastalıklara neden olduğunu sözlerine ekledi.
Erdoğan Kahveci ise; " Baz istasyonu benim evime yakın. Mahallemizde daha önce bu tür hastalıklar yoktu; benim çocuğum kanser oldu ve tedavi görmektedir. Bu baz istasyonunu istemiyoruz. Daha önce bir baz istasyonu vardı; şimdi aynı kişi binasının üstüne ikincisini kurdurmak istiyor. Benim çocuğum evde hasta yatıyor. Buraya binasının üstüne baz istasyonu kurduran Zeki Seyret mahalleli olarak bizlerin rızasını adımı? Mahallede bundan dolayı 4 tane hasta var; bunların vebalini nasıl kaldıracak bu adam."dedi.
Meliha Atalay'da; " Bu adam bana git neye şikayet edersen et, ben buraya üçüncü baz istasyonunu da kurduracağım. Bana etmediği küfür ve hakaret kalmadı, benim terbiyem el vermiyor bunları söylemeye. Ben en yakın olan komşusuyum. Bizim rızamızı almadığı gibi şimdide kalkmış güneş enerjisini değiştiriyorum diyerek ikinci baz istasyonunu kurduruyor. Biz bu adamı mahallemizde istemiyoruz."dedi
Mahalle Muhtarı Mehmet Oran; " Zeki bey geçmiş olduğumuz günlerde ikinci baz istasyonu için bir çalışmalar yapmıştı. Mahalleli tepki gösterince benim huzurumda söz verdi. Tamam kesinlikle baz istasyonu kurdurmayacağım dedi. Ama bu gün gördük ki baz istasyonu kurma çalışması var. Ben kedisi ile görüştüm; bana şunları söyledi. "mahalleli belediyeye benim için vermiş oldukları kaçak çatı şikayetinden vaz geçsin; bende baz istasyonu kurdurmaktan vaz geçeceğim." Diyor. Mahalle sakinleri de kendisine güvenmiyor. Elinden yazılı kâğıt istiyor. Durum gerçekten içinden çıkılmaz bir hal alıyor."dedi
Mahalle sakinleri ise yerel idareden ve yöneticilerden seslerine kulak vermelerini isteyerek, destek beklediklerini belirtti. Baz istasyonunun sağlığa zararlı olduğunu belirten diğer mahalle sakinleri ise, baz istasyonunun biran evvel kaldırılması gerektiğini söyledi.
(AOK-MB-İK)

29.01.2013 10:07:19 TSI

Editör: Wan Haber