Hakkari'de kar yağışının kesilmesinin ardından halen açılmayan birçok mahalle yolu geçit vermezken, bütün vatandaşlardan daha fazla ulaşım sıkıntı yaşayan Hakkari Devlet Hastanesi'de santral görevlisi görme engelli Eyüp Akdağ elindeki bastonun yardımıyla kara bata çıka işine gitmeye çalışıyor.
Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Hakkari il merkezinde kapanan 12 mahalle yolunun yeniden açılması için Belediye Başkanlığı karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sürerken, bölgedeki vatandaşlar da ulaşım sıkıntısı yaşıyor. Yaklaşık bir haftadan beridir kapalı olan Dağgöl Mahalle yolunun ise geçit vermemesi üzerine öğrenciler kar yığınları üzerinde okula gidip gelirken hastalar sırtlarda taşınarak hastaneye ulaştırıldığı belirtildi. Yolun halen açılmamasına tepki gösteren Dağgöl Mahallesi sakinleri belediyeyi göreve çağırarak yollarının biran önce açılmasını istediler. Mahalle sakinleri, "Yolumuz bir haftadan beridir kapalı bulunuyor. Öğrenciler kar yığınları üzerinde düşe kalka okula gidip geliyor. Akşam kalp krizi geçiren Alpsar ailesinden 1 çocuk annesi bir kadın sırtlanarak hastaneye ulaştırıldı. Burası köy veya mezra değil şehir merkezi olan bir mahalledir. Belediyenin acilen yolumuzu biran önce açılmasını istiyoruz" şeklinde konuştular.
GÖRME ENGELLİ AKDAĞ'A ULAŞIM ENGELİ
Karla kaplı yollarda yürümekte normal vatandaşlar bile zorlanırken, Hakkari Devlet Hastanesi'de santral görevlisi görme engelli Eyüp Akdağ ise, elindeki bastonun yardımıyla kara bata çıka işinin başına gitmeye çalıştı. Yolun halen açılmamasına tepki gösteren Akdağ, kendisi gibi mahallede birçok engellinin bulunduğunu, yollar kapalı olduğu için evlerinden dışarı çıkamadıklarını söyledi.
Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ise, karla mücadele çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini belirterek, kapalı mahalle yollarının açılması için ekiplerin geceli gündüzlü çalıştığını söyledi. Kazandıoğlu, "Çarşı merkezinde atacak yer olmadığı için kar yığınları kamyonlarla şehir dışına çıkartılıyor. Bazı mahalle yollarını açtık. Ancak ara sokaklar halen kapalı. Çatı karları da yola atılınca iş makineleri kar atacak yer bulamıyor. Söz konusu Dağgöl Mahallesi yolunun biran önce açılması için oraya iş makineleri ve kamyonlar gönderilmesi gerekiyor. Karlar temizlenerek kamyonlarla oradan çıkartılmalıdır" dedi.
(FT-MET-Y)

14.01.2013 14:25:43 TSI

Editör: Wan Haber