Mahallelerine yönelik sorunlarında dile getirildiği ziyarette konuşan İskele Mahallesi Faik Önay, VASKİ'nin yeni yapılanmayla birlikte güçlü bir kadrosu olduğunu ve başarılı çalışma yapılacağını inandığını söyledi.

Önay, “Eski belediye çalışanıyla birlikte özel idare çalışanları bir arada çalışıyor. Eski belediye çalışanları Van merkezini iyi bilmekte, özel idare çalışanı da kırsal kesimleri iyi bilmektedir. Bu iki değişik kurum çalışanları bir arada iyi çalışma yapacaklarını inanıyorum'' dedi.

Önay, Tuşba ilçesi muhtarları adına VASKİ Genel Müdürü Abdulvehap Gezgen'e ‘hayırlı olsun’ dileklerinde de bulundu.

Destek amaçlı ve iyi niyetli dileklerde bulunmak amaçlı yapılan ziyaretlerin kendilerini oldukça memnun ettiğini ifade eden Abdulvehap Gezgen ise, ''Mahalle muhtarlarımızın destek amaçlı ziyaretleri bizleri daha da memnun etmektedir. Bizler halkımıza hizmet için getirildiğimiz bu görevde, hizmet ayağımızın vazgeçilmezlerisiniz. Sizler mahallelerdeki sorunlara hakim ve bize bu sorunları aktarmakla yetkilisiniz. Kapımız her zaman olduğu gibi bugünden sonrada açıktır. Yeni çalışma sezonunda el birliğiyle birlikte başarılı hizmetler yapacağız'' diye konuştu.
Hizmeti İran sınırından Erciş'in en ücra yerine kadar götürme mecburiyetinde olduklarını dile getiren Gezgen, "Halkıma hizmet vermek için yıllarca çalışma deneyimim oldu. Bu deneyimimi, halkıma hizmet vermek için yeni görevimle birlikte fırsat verildi. VASKİ'nin hizmetlerini İran sınırından Erciş’in en ücra yerine kadar götürme mecburiyetimiz var. Bu hizmeti yapmak için elimden gelen gayreti göstereceğim. Yeni çalışma sezonuna girmeden önce sizlerin sorunları yazılı olarak aktarmanızı ve buna göre öncelikli hizmetimizin ilk etabını başlatacağız. Van için diğer bir fırsat, Van için hizmet vermek amaçlı çabalayan bir valisi var. Kendisiyle ne zaman görüşsek, her türlü desteği vermektedir. Van kentine hizmet vermek için sürekli olarak Ankara-Van arasında projeler ve çalışmalar peşinde koşmaktadır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

"Bilinçli su tüketirsek kimse mağdur olmaz"

Bilinçli su tüketimi olan yerleşim yerlerinde kimsenin susuzluk mağdur olmayacağını belirten Abdulvehap Gezgen, "Eski köyler şimdi mahalle oldu. Bu yeni mahallelerimizin çoğunda abonelik henüz yok. Birçok abone ya da abonemiz olmayan evlerde kışın su donmasın diye suyu boşa akıtmaktadır ya da yaz mevsimiyle birlikte içme suyuyla bahçe sulaması yapmaktadır” ifadelerini kullandı. (iha)

Editör: Wan Haber