Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın 2023 yılında bütün alt ve üst yapı problemlerini çözerek dünya şehirleri arasında bugünden çok farklı bir noktada olacağını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Büyük Aymanas, Küçük Aymanas, Turgut Reis, Uluırmak Ali Hoca ve Uluırmak Saka Mahallelerinin sakinleri ve muhtarları ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Büyük Aymanas KOMEK Merkezi'nde düzenlenen 160. Mahalle Meclisi toplantısında Yeni Büyükşehir Yasası'nı anlatan Başkan Akyürek, yasayla birlikte muhtarların da sorumluluğunun arttığına dikkat çekti. Belde belediyelerinin ve köy tüzel kişiliklerinin mahalleye dönüşmesiyle muhtarların daha önemli bir hale gelmiş olacağını vurgulayan Başkan Akyürek, muhtarlar ile belediyeler arasındaki irtibatın daha da güçlenmesinin önemli olduğunu ifade etti.
Türkiye'nin dünyada itibarının arttığını, ülkenin daha güçlü bir hale geldiğini belirten Başkan Akyürek, "Başbakanımız önce 2023 hedefini, sonra da 2071 hedefini koydu. 2023'e kadar dünyada en güçlü 10 ülke arasına girmek istiyoruz. 2071'de ise hedef lider ülke Türkiye. Bu amaca ulaşmak için tüm kurum ve kuruluşlarımızın, insanımızın buna odaklanması gerekiyor. Bu konuda belediyelere büyük görev düşmektedir. Konya, 2023 yılında bütün alt ve üst yapı problemlerini çözerek dünya şehirleri arasında bugünden çok farklı bir noktada olacaktır" dedi.
(İP-Y)

07.01.2013 15:53:02 TSI

Editör: Wan Haber