Farklı platformlarda mağduriyetlerini dile getiren, toplantılar yapan öğretmenler yeniden  görevlerine dönüyor. Ankara'dan kararnameleri gelen öğretmenler İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek ikamet ettikleri adreslere en yakın boş okullara atanmak üzere tercih dilekçesi verdi. Bir öğretmen, tekrar göreve başlama ve öncesinde neler yaşadıklarına dair bir soruya şu cevabı verdi: 

‘Tekrar göreve başlamak için eşimle birlikte buraya geldik. Aynı acıları 28 Şubat günlerinde eşimle birlikte yaşadık. Çocuklarımız büyüdü. Biz ise hala eski günlerin zorluklarını aşmaya çalışıyoruz. Özgür günlere ulaştığımız için çok mutluyuz. Ancak iş burada bitmemeli. Temel hakların yasalarla güvence altına alınmasını istiyoruz. Bu anlamda kendisine müteşekkir olduğumuz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a özellikle yaşanan son olaylar karşısında destek olunmasını istiyoruz. Her zaman haklarımızın takipçisi olmalıyız" dedi.

Mısır El Ezher Üniversitesi mezunu bir öğretmen ise şunları söyledi: "Birçok arkadaşımız mağdur oldu. Başka sektörlerde iş aramak zorunda kaldık. Bazı arkadaşlarımız özel eğitim kurumlarında bazıları eğitim dışı alanlarda çalıştı. Mısır El-Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirmiş sonra milli eğitimde göreve başlamış ancak daha sonra YÖK tarafından diplomaları-denkliği iptal edilmiş çok sayıda arkadaşımız oldu. Sosyal medya üzerinden örgütlendik. Haklarımızın iadesi için çalıştık. Güzel sonuçlar elde ettik. Gasp edilen bir hakka kavuşmak gerçekten sevindirici bir durum."

Editör: Wan Haber