Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından dayanıklı tüketim malları sektörüne yönelik "Mağazacılıkta müşteri karşılama becerileri" eğitimi verildi.
KMTSO Meclis Salonu'ndaki 3 saatlik eğitimde, mağazacılık ve perakendecilik uzmanı ve serbest danışman Hakan Ömer Gider tarafından, özellikle çalışanların mağazalara gelen müşterileri nasıl karşılayacakları, ticaret ve satışın püf noktaları anlatıldı.
Müşteriye doğru davranış şekillerini 11 başlık altında toplayan Gider, "Bunlar gülümseme, onurlandırma, dinleme, anlama, soru sorma, sunulan ürünler için müşterinin seçme şansını arttırma, müşteriye ihtiyacından fazlasını satmama, müşteriyi sıkboğaz etmeme, satılan ürünü bir başka uygun ürünle tamamlama, gerektiğinde tamamlayıcı ürün önermek ve müşterinin karar vermesine yardımcı olmaktır. Bunları sağladığınızda iyi bir satış performansı yakalayacaksınız" dedi.
Eğitimin ikinci bölümünde ise katılımcıların kişilik analizi yapılarak öncelikle kendilerini ve daha sonra da müşterilerini tanımanın yolları aktarıldı.
(YUT-Y)

09.01.2013 15:51:04 TSI

Editör: Wan Haber