Zonguldak'ta maden ocağında metan gazı püskürmesi sonucu meydana gelen göçükten cesetleri 6 gün sonra çıkartılan işçiler için cenaze töreni düzenlendi. Törende, Ahmet Şeker'in annesi Havva Şeker'in oğluna vedası yürekleri sızlattı.
TTK Kozlu Müessesi'nde yerin eksi 630 kodunda metan gazı püskürmesi sonucu meydana gelen göçükte cesetlerine 6 gün sonra ulaşılabilen Yüksel Koca (41), Hüseyin Kürekçi (55) ve Ahmet Şeker (30) için cenaze töreni düzenlendi. Madencilerin Türk bayrağına sarılı tabutları, Kozlu ilçesindeki Aziziye Camii'ne götürüldü. Cenaze namazı öncesinde Ahmet Şeker'in annesi Havva Şeker, oğlunun tabutunun başına gelerek ağlamayacağını söyledi. Şehit annesi olduğunu belirten Havva Şeker, 7 yaşındaki torunu Muhammed Ali'nin babasına yazdığı şu şiiri okudu:
''Şehit oğluyum şehit, şehitler ölmez yüreğimizde yaşıyor. Babamın adı Ahmet Şeker, oğluyum Muhammet Ali Şeker. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Ne mutlu Türküm diyene vatan sağ olsun."
Ahmet Şeker'in eşi Arzu Şeker de eşinin tabutunun başında gözyaşı döktü. Anne Havva Şeker, daha sonra diğer madencilerin tabutlarının başına geldi. Hüseyin Kürekçi'nin fotoğrafını öpen anne Havva Şeker, "Sen onların ağabeyisin. Onlara sahip çık" dedi. Oğlunun tabutuna sarılan baba Mehmet Şeker ise gözyaşlarına hakim olamadı.
(OA-CC-Y)

16.01.2013 15:56:59 TSI

Editör: Wan Haber