Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasra İlçe Başkanı Bora Işıkal, Amasra Taşkömürü İşletmesi Müessesesini ziyaret etti.
CHP Amasra İlçe Başkanı Bora Işıkal, yönetim kurulu üyesi Rahmi Özgü ile birlikte Amasra Taşkömürü Müessesesi Müdürlüğü'nü ziyaret ederek yerin yüzlerce metre altında ekmek parasını kazanmak için çalışan maden işçileriyle bir araya geldi.
Geçtiğimiz hafta TTK Genel Müdürlüğü tarafından icralık işçiler için yayınlanan genelgeyi Meclis gündemine taşıyarak genelgenin hukuk dışı olduğunu belirtip bir an önce geri çekilmesini talep eden CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın hazırlamış olduğu soru önergesine geniş bir şekilde yer veren yerel gazeteleri, maden işçilerine verdi.
CHP Amasra İlçe Başkanı Işıkal, genelgenin geri çekilmesiyle ilgili olarak hem Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın hem de partisinin yapmış olduğu girişimler hakkında bilgi verdi. Maden işçisinin her zaman yanında olup kendilerine destek olacaklarını söyleyen Işıkal, "Madenci kardeşimizin her zaman yanında olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Madencilerin yerin yüzlerde altında kazandığı para analarının ak sütü gibi helaldir" dedi.
GMİS Amasra Şube Başkanı Mali Sekreteri Celal Vakit ise, "Sayın vekilimize bağlı bulunduğum kuruma destek verip, konuyu TBMM'ye taşıdığı için teşekkür ederim." dedi. 27 Ocak 2013 tarihinde Zonguldak'ta yapılacak olan 'Emeğe Saygı Mitingi'nde görmeyi arzu ediyoruz. Vekilimizin, Zonguldak'ta bulunması bize büyük bir destek ve kuvvet verecektir" dedi.
(DK-SA)

25.01.2013 13:19:10 TSI

Editör: Wan Haber