Türkiye Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanlığı'na bağlı işçiler, 7 Ocak tarihinde Zonguldak Kozlu Kömür Ocağı'nda patlama sonucu ölen 8 madenci için Milas, Yatağan, Aydın ve Denizli'deki işyerinde 1 dakikalık saygı duruşu yaptı.
Madenİş Sendikasına bağlı Milas, Yatağan, Aydın ve Denizli'deki iş yerlerinde maden işçileri Zonguldak Kozlu Maden Ocağı'nda iş kazası sonucu ölen 8 madenci meslektaşları için saygı duruşunda bulundular ve onlara Allah'tan rahmet diledi.
Kozlu'da hayatını kaybeden işçiler için yapılan saygı duruşu sonrası Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin; "Kozlu Maden Ocağı'nda çalışan işçi arkadaşlarımız çalışma koşullarının kötü olduğu ve iş güvenliği önlemlerinin yetersiz olduğunu daha önceden dile getirmişlerdi. Daha önce iki kez iş bırakmışlar ve 'Sonumuz Karadon'da ölen 30 işçi gibi olsun' istemiyoruz demişlerdi. Bu arkadaşlarımızın sendikalı olması da engelleniyordu. Onlar için çok üzgünüz. Ancak artık yeter diyoruz. Günümüzde açlık ve iş kazası riski arasında tercih yapmaya zorlanan insanlarımız, aşırı kar hırsı ile işletme belgesinin olmadığı, ortamlarda çalışarak canından olmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmadığı ortamlarda çalışmak zorunda bırakılmakta, ölüm, sakat kalma ve meslek hastalıklarına yakalanma riskiyle karşı karşıya bırakılmaktadır. Her defasında denetimlerin artacağı söylenmekte fakat lafta kalmaktadır. Kozlu Maden Ocağı'nda ve bu güne kadar ülkemizde birçok işyerinde meydana gelen iş kazalarında hayatlarını kaybeden tüm işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.
(MK-MB-İK)

10.01.2013 10:00:42 TSI

Editör: Wan Haber