Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD) Başkanı Erol Efendioğlu, deprem ve diğer tabii afetlerde acil kurtarma ekibi olarak kullanılmak üzere Bursa bölgesindeki bütün maden ocaklarında çalışan 2 binin üzerindeki işçiye acil afet eğitimi verileceğini açıkladı.
Bursa'da iki hafta önce yaptığı büyük organizasyon ile dikkatleri üzerine çeken MADSİAD şimdi de deprem ve diğer tabii felaketlerde hayat kurtaracak bir projeye imza atıyor. MADSİAD yönetimi aldığı karar doğrultusunda Bursa Valiliği ile bir protokol imzalayarak Bursa bölgesindeki maden işletmelerinde çalışan personele acil kurtarma eğitimi verecek.
MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu, "Bursa Valiliği ile önümüzdeki hafta bir protokol imzalayarak, Bursa bölgesindeki bütün maden işletmelerinde çalışan 2 binin üzerinde personele İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından afet eğitimi verilecek. Bu sayede muhtemel bir depremin yanı sıra, maden ocaklarında yaşanan göçüklerde daha profesyonel kurtarma yapabilecek bir ekip yetiştireceğiz. Bunlar hem kendi personelimiz olacak, hem de iş makinesi kullanabilen, arama kurtarma acil durum personeli olacak. Önümüzdeki aydan itibaren mermer ocakları çalışanları İl Afet Acil Durum Müdürlüğünce arama kurtarma ve enkaz kaldırma eğitimi almaya başlayacak" dedi.
Efendioğlu, 2 binin üzerinde çalışanla birlikte 300'ün üzerinde de büyük iş makinesi ile böyle bir ekibin afete en hızlı şekilde müdahale edebileceğini anlattı. Çarşamba günü Bursa Valisi Şehabettin Harput ile bir protokol imzalanacağını söyleyen Efendioğlu, "Maksadımız Bursa'da başlatacağımız bu çalışmayı bütün ülke geneline yaymak" diye konuştu.
(MŞ)

31.01.2013 12:15:35 TSI

Editör: Wan Haber