Bursa'da kurulan ilk Maden Şehitleri Aileleri Yardımlaşma Derneği, Zonguldak Kozlu'da hayatını kaybeden maden işçilerinin okuyan çocuklarına burs vermeye hazırlanıyor.
Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Bükköy'de 2009 yılında meydana gelen patlamanın ardından harekete geçen aileler, Türkiye'nin ilk Maden Şehitleri Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurmuştu. Nihat Hanay başkanlığında faaliyet gösteren dernek, Zonguldak Kozlu'da 7 Ocak tarihinde meydana gelen patlamanın ardından Kozlu'ya gitmiş ve ailelerle temasa geçmişti. Yapılan ziyaretler ve görüşmelerin ardından ilçeye dönen dernek yöneticileri, hayatını kaybeden 8 işçinin okuyan çocuklarına burs vermek için kolları sıvadı.
Kuzey Amerikalı iş adamlarının Bükköy yetimlerine verdiği burslarla birlikte 8 maden yetimi daha dernek tarafından eğitim bursu alacak. Dernek Başkanı Nihat Hanay, Zonguldak'ta gördükleri manzaranın içler acısı olduğuna dikkat çekerek, "Ne acıdır ki, Zonguldak'ta da yaşanan bu patlama ve can kayıpları olağan bir hal almış, aileler yalnız ve desteksiz kalmıştır. Dernek olarak kuruluş gayemiz Türkiye'nin neresinde olursa olsun madenci ailelerinin yanında olmaktır. Burada hayatını kaybeden 8 kardeşimizin geride kalan çocuklarına sahip çıkacağız, onların okumaları için her şeyi yapacağız. Bu konuda değerli iş adamlarımızın ve vatandaşlarımızın desteğine de ihtiyacımız var" dedi.
(MŞ)

02.02.2013 13:26:02 TSI

Editör: Wan Haber