Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde, madenci ve yoğurt taşıyan kadın heykeli yapımı tamamlanarak Atatürk Bulvarı Nihat Kantarcı Caddesindeki alana dikildi.
Çaycuma Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan, Belediye amblemini tasvir etmek amacıyla, aynı zamanda bölge'nin ve ilçe'nin geçim kaynaklarından birisi olan, madencilik sektöründe çalışan madencileri ve yine ilçenin kültürel özelliklerini yansıtan, Çaycuma yoğurdunu temsil eden kadınının oluşturduğu heykelin yapımı tamamlanarak yerine dikildi. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, "Belediyemizin ambleminin Çaycuma'nın simgesi haline gelen, madenci ve yoğurt taşıyan kadın tasvirini heykele dönüşebileceğini karar vererek bu yola çıktık. Projeyi belediyemiz tarafından tasarlanarak, üç boyutlu hale getirdik ve girişimlerimiz sonucunda, Projeyi Kültür ve Turizm Banklığı'na sunduk. Bakanımız 300 proje içerisindeki 10 proje seçti ve bir tanesinin de bizim proje olduğunu bize söylediler. Böylelikle yapımını ihale yapıp, sonucunda yapımına başlatılıp, heykelin konumun en uygun yer olan şehrimizin girişi niteliğindeki kavşağa, heykeli dikimini yaparak projeyi tamamlamış olduk. Hayırlı olsun" dedi.
İlçe Atatürk Bulvarı ile Nihat Kantarcı Caddesi kavşağına konulan Madenci ve Yoğurt Taşıyan Kadın heykeli, vatandaşlardan büyük beğeni aldı.
(SA-

18.02.2013 16:55:01 TSI

Editör: Wan Haber