7 Ocak 2013'te Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na bağlı Kozlu'daki maden ocağında meydana gelen faciada hayatını kaybeden madencilerin ailelerini, Bayram Otel, Ostim, Davutpaşa, Esenyurt ve bir dizi setinde hayatını kaybedenlerin aileleri ve avukatlarından oluşan heyet ziyaret etti.
Van depreminde yıkılan Bayram Otel'de hayatını kaybeden DHA Muhabiri Cem Emir'in babası Mehmet Ali Emir, 'Arka Sıradakiler' dizi setinde çalışan ve kaza sonrası hayatını kaybeden Selin Erdem'in annesi Hacer ve babası Musa Erdem, Esenyurt, Ostim, Davutpaşa ve Bayram Otel davalarının avukatları Murat Kemal Gündüz, Erbay Yucak, Birlikte Umut Derneği Gönüllüsü Utkan Yetimoğlu ve HEMA maden işçisi Dursun Altuntaş Kozlu'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madencilerden Muharrem Yapıcı'nın evine taziye ziyaretinde bulundu.
Taziye ziyaretinde bir konuşma yapan Van'daki 2. depremde yıkılan Bayram Otel'de hayatını kaybeden DHA Muhabiri Cem Emir'in babası Mehmet Ali Emir, "Böyle ihmallerden kaynaklanan bazı facialarda biz yine aynı günkü acılıyı yaşıyoruz. Acılı ailelerin acısını paylaşmak için geldik onlara taziyede bulunduk. Biz insanlık görevimizi yaptık. Bunu her zaman söylüyoruz. İhmaller yaşandıkça bu acılar çoğalacaktır. Biraz duyarlı olmaları gerekiyor" dedi.
Avukat Erbay Yucak da, "Bugün buraya Ostim, Davutpaşa, Esenyurt, Arka Sıradakiler dizisi, Bayram Otel, Bedaş davasının aileleri hukukçuları ve avukatlarından bir heyetle geldik. Ailelere insani olarak taziye ziyareti için geldik. Biz böyle durumları çok gördük. Yaşadığımız olaylarda da ailelerin asgari olarak, hak hukuk bilgisinin suistimal edildiği, dolayısıyla bu acılı ve kederli günde bir kuşatma yaşadıklarını, onların maddi manevi tazminat haklarıyla ceza davaları konusundaki bilgileri kendisiyle paylaşmak istedik. Adalet mücadelesinde kederlerini bir parça paylaşmak ve mücadelelerinde yanlarında olmak için burada olduğumuzu kendilerine bildirmek ve bir parçada güç vermek için buradayız" dedi.
Arka Sıradakiler dizisi setinde çalışan ve kaza sonucu hayatını kaybeden Selin Erdem'in annesi Hacer Erdem ise, "Burada olduğu gibi bizim de bir sürü ihmal zincirinin sonucunda benim kızım da hayatını kaybetti. Üstelikte işçilerin bayram yaptığı bir Mayıs günü çalışırken hayatını kaybetti. Madenci ailesine de başsağlığına geldik. Onlara biraz mehlem oluruz diye, onlar belki bizim yaramıza mehlem olur. Kader bizi buralara kadar getirdi" dedi.
Ölen maden işçisi Muharrem Yapıcı'nın annesi Necmiye Yapıcı ve eşi Dürdane Yapıcı ise ziyarete gelmelerinde dolayı teşekkür etti.
(SA-AŞ-Y)

31.01.2013 18:02:51 TSI

Editör: Wan Haber