Balıkesir'de bor madenini bulan madencinin harabeye dönen mezarlığı Maden İş Sendikası tarafnıdan yaptırıldı. Sendikanın bu vefalı hareketi takdirle karşılandı.
Hem Bigadiç'e hem Türkiye'ye bor madenini bularak çok büyük bir hizmet eden amatör madenci Muharrem Girgin'in Bigadiç ilçesine bağlı Yolbaşı köyünde bulunan harabeye dönmüş mezarı Maden İşçileri Sendikası tarafından yaptırıldı. Maden İşçileri Sendikası Marmara Bölgesi Şubesi Şube Sekreteri Gökhan Çolakoğlu, bu madeni bularak ülkeye ve bölgeye büyük hizmeti dokunan merhum Muharrem Girgin'i rahmet ve minnetle andıklarını, harabeye dönen mezarını onarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gökhan Çolakoğlu, "Bor Madenini bularak hem Türkiye'ye hem de Bigadiç ilçemize büyük bir hizmet etmiş olan rahmetli Muharrem Girgin amcamız sayesinde Bigadiç hızla gelişirken binlerce kişi ise iş imkanı buldu. Türkiye'ye ve Bigadiç'e bu denli büyük bir getirisi olan ve dünyanın en değerli madenlerinden bir tanesi olan bor madenini ilçemizde bulan Muharrem Girgin'in Bigadiç Yolbaşı Köyünde bulunan mezarı harabeye dönmüş durumdaydı. Bizler Maden İşçileri Sendikası olarak ahde vefa gereği mezarını yaptırdık, Bigadiç'in gelişmesinde kalkınmasında, on binlerce kişinin iş imkanı bulmasına büyük bir payı olan Muharrem Girgini rahmet ve şükranla anıyoruz" dedi.

MUHARREM GİRGİN KİMDİR?
Muharrem Girgin, 1894 yılında Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Yolbaşı köyünde doğdu. İstiklal Savaşında madalya aldı. 25 yıl aralıksız Batı Anadolu'da amatör madencilikle uğraştı. 1946 yılında doğup büyüdüğü köyünde bor madenini buldu. 1950 yılında bu maden için işletme ruhsatı aldı. Fakir fukaranın çalışıp kalkınmasında, Türkiye ekonomisinin hızla büyümesinde önemli katkı sağladı. Girgin, bor madeni konusunda Bigadiç ilçesini Türkiye ve dünyada adeta bir marka şehir yaptı. Muharrem Girgin 1973 yılında vefat etti.
(YU-YU)

12.12.2012 18:15:15 TSI

Editör: Wan Haber