Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine 5'er bin TL yardım yapıldı.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, beraberinde AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve partili heyet ile birlikte Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesi'nde hayatını kaybeden işçilerin ailelerini ziyaret etti.
Ziyarette, ailelere tazminat ödenip maaş bağlanana kadar 5'er bir TL yardım yapan Belediye Başkanı ali Bektaş, "Kaza olduğu zaman il başkanım ve ilçe başkanımla beraber aileleri gezmiştik. Şimdi ise devletimiz ve özellikle AK Parti iktidarının bir özelliği de insanın kötü gününde her zaman yanında olmaktır. Bizde belediye olarak direk kanun olmamasına rağmen her aileye en azından maaşları bağlanıp tazminatları verilinceye kadar belediye olarak 5'er bin TL yardım etmek istedik. Birçok kişi yaptığınız yardımı neden söylüyorsunuz diyebilir fakat ben insanlara örnek olsun diye bunu söylüyorum. Diğer belediye başkanları da bunu örnek alsın diye söylüyorum. Allah inşallah böyle bir şey yaşatmaz ama eğer olursa herkes bunu örnek alsın bundan sonra da insanlar bizim arkamızda devlet var diyebilsin. Zaten bu insanlar 800 TL 1000 TL maaşla çalışıyorlar. Şuanda o insanların ailelerinde acıları kadar çoluk çocuğumuz nasıl geçinecek sıkıntıları da var. Allah'a şükür devletimiz yardım ediyor ama o aradaki süreçte de sıkıntıların yaşanmaması için böyle bir yardımda bulunduk. Allah devletimize zeval vermesin" şeklinde konuştu.
Bir daha böyle olaylar yaşanmamasını dileyen AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise şöyle dedi:
"Son günlerde Zonguldak ve Kozlu olarak çok acılı bir süreçten geçiyoruz. 8 tane madenci kardeşimizi şehit verdik. Bu anlamda Kozlu Belediye Başkanımız kaza olduğu günden bugüne kadar sürekli hem kaza mahallinde hem de cenazelerin defin işlemlerinde onları yalnız bırakmamaya özen gösterdi. Tabi sadece bireysel olarak onların yanlarında olabildik. Onların ihtiyaçlarının karşılanması anlamında önemli bir görev daha başlıyordu. Bu görevi sayın belediye başkanımız sağ olsun hassasiyet göstererek üstlenmiştir. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Yapmış olduğu yardımları da Allah kabul etsin diyorum. Tabi bu aynı zamanda diğer belediyelerimize ya da diğer yerel yöneticilerimize örnek olması anlamında yapılan büyük bir adımdır. Tabi ki biz şehrimizde buna benzer olaylarla tekrar karşılaşılmaması adına dua ediyor ve temennilerde bulunuyoruz."
Kozlu İlçe Belediye Başkanı Ali Bektaş ve beraberindekiler aile ziyaretlerini gazetecilere kapalı gerçekleştirdi.
(OA-ÖK-Y)

14.01.2013 17:19:58 TSI

Editör: Wan Haber