Zonguldak'ta yaşanan maden faciası sebebiyle kente gelen milletvekilleri, olay yerini ziyaret etti. Müessese Müdürü, BDP'li Vekil Ertuğrul Kürkçü'ye harita üzerinde olayı anlattı.
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, facianın yaşandığı TTK Kozlu Müessesi'ni ziyaret etti. Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, ziyaretçilere olay hakkında bilgiler verdi. Sorunların giderilmesi noktasında yapılacak çalışmaların önemli olduğunu vurgulayan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Sizden bilgi almak istiyoruz. Sendikacı arkadaşlarımızla, maden mühendisleri ile görüştük. Siz bu sürecin önemli parçasısınız. Biz kendi kendimizi görevlendirmiş bir heyetiz. Milletin vekiliyiz. Meclis adına yetki kullanmıyoruz. Ama isteriz aslında, Meclis'ten bir yetki isteriz. Maden ocaklarında yaşanan iş cinayetlerinde hayatını kaybedenler var. Bizim için önemli bir sıkıntıdır. Maden kazalarında OECD ülkelerinde en sonlardayız. Bunların giderilmesi için Meclisin önemli görevleri var. Siz burada tam sıcak noktada duran kişi olarak sizin diyecekleriniz önemlidir" diye konuştu.
Müessese Müdürü Kazım Eroğlu ise, "Denetleyen arkadaşlar teknik ve idari boyutta, yüklenici firma marifetiyle koordinasyonla çalışma yürütülüyor. Sevk ve idare bizim elimizde çalışıyoruz. Bizim buradaki mevcut değerimiz binde 4'tür. Bizim için son derece teneffüs ettiğimiz normal bir havadır. Bizim için yukarıda işi sevk ve idare eden arkadaşlarda tehdit algısı oluşmuyor. Oradaki arkadaşlarda da durum öyledir. Bu normal bir süreçtir. Aşağıda üç kardeşimiz için posta boşaltma çalışmalarımız sürüyor. Üç arkadaşımıza her an ulaşabiliriz, ama süreç uzayadabilir. Bizim önümüzde bin beşyüz tona yakın kömür var. Soruşturmayı savcılık yürütüyor" dedi.
Yaşanan faciada firmanın inşaat sektöründe çalıştığını belirten BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'ye yanıt veren Müessese Müdürü Eroğlu, "Arında çalışan usta bizden emeklidir. Bizim kültürümüzü almış birisidir. Zannediyorum her şeyden önce kendisinin riske atılması, çoluk çocuğu, bizde nasıl hassasiyet gösteriyorsa bir problem yok" diye yanıt verdi.
(İHA-AŞ-Y)

10.01.2013 16:30:37 TSI

Editör: Wan Haber