Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) tarafından Aile Eğitim Grubu seminerlerine katılan ailelere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Dede Korkut Lokantası'nda gerçekleştirilen programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, "MADEM, Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ın seçimden önce yapmayı düşündüğü, seçim beyannamesinde belirttiği projelerden biriydi. 2012 yılının nisan ayında bu merkezimizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşadık" dedi.
Ailenin önemine işaret eden Mumcu, "Özellikle günümüzde aile müessesesini çok iyi korumamız ve zinde bir şekilde ayakta tutmamız gerekiyor. Bilgi-iletişim çağında maalesef ailelerimiz iletişimsizlik yaşamakta. Ailelerimiz küçülmekte. O eski kalabalık ailelerden çekirdek ailelere döndük. Özellikle eşler arası iletişimsizlikten kaynaklanan ve yurt genelinde de son yıllarda artış gösteren ayrılmalar ve boşanmalar bir sosyal sorun olarak hepimizin karşısında. İşte MADEM, bu anlamda aile içi iletişimi güçlendirmek, bireysel olarak başvuru yapan bütün hemşerilerimize rehberlik hizmeti vermek amacıyla kuruldu" açıklamasında bulundu.
Başkan Yardımcısı Mumcu, MADEM'in kuruluşundan günümüze kadar 507 kişinin bireysel olarak faydalandığını kaydederek, "Ailelere yönelik ayrıca 48 seminer programı düzenlendi. 30'ar kişilik 2 grup halinde de yaklaşık 6 ay süren bir eğitim verildi. Bugün 30 aileye sertifikalarını veriyoruz. Merkezimizde uzman arkadaşlarımız ve gönüllü hemşerilerimiz bizlere destek vermekte. İnşallah bu merkezin, Malatya'mızdaki aile kurumuna bundan sonra da katkılar sunacağına inanıyorum. Bütün hemşerilerimizi bu birimimizi ziyaret etmeye beklediğimizi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
MADEM Koordinatörü Recep Bulut da "Mutlu bir gelecek için el ele" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek "MADEM ailesi olarak her zaman ailelerimize bir el kadar yakın olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Yemek ikramının da sunulduğu programda yapılan konuşmalardan sonra ailelere sertifikaları verildi.
(NA-AŞ-Y)

13.01.2013 15:28:32 TSI

Editör: Wan Haber