Esenler Belediyesi ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti, madde bağımlılığına karşı "Bağımlı Olma Özgür Ol" projesini başlattı. Projenin büyük bir hizmet olduğunun altını çizen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu "Yeşilaycı olması gereken en önemli kurumlar belediyelerdir" dedi.
Esenler Belediyesi, Yeşilay ile işbirliğinde madde bağımlılığına karşı büyük bir projeye imza attı. Esenler Belediyesi ile Yeşilay'ın birlikte yürüttüğü "Bağımlı Olma Özgür Ol" projesi ile öğrencilere günlük yaşamda karşılaşabilecekleri sorunlarla başa çıkma konusunda beceriler kazandırılacak. Gençler, düzenlenecek seminerlerle sigara, alkol, uyuşturucu ve internet bağımlılığı hakkında bilinçlendirilecek. Esenler halkını madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirecek ve bağımlılığa karşı tedbir alacak olan projeyi, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı M. İhsan Karaman imzaladı.
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, belediyelerin vizyonunun insan odaklı olması gerektiğini söyledi. Başkan Göksu, "Belediyeler artık günümüzün geldiği vizyon itibariyle sadece insanların yollarını, parklarını yapan, çöplerini toplayan kurum olmanın ötesinde hizmet ettikleri şehirde yaşayan insanlara bir gelecek taahhüdü veren, tabiri caizse onların hayatında hangi alanda eksiklik hissediyorlarsa, eksiklik hissettikleri yerde onun eksikliğini gideren, ya da onlar için yeni bir hayat vizyonu çizen kurumlar haline geldiler" dedi.
BAŞKAN GÖKSU: "YEŞİLAYCI OLMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ KURUMLAR BELEDİYELERDİR"
Başkan Gösku, bu projenin Esenler halkını madde bağımlılığı konusunda bilinçlendireceğini ifade ederek, "Bu bağlamda bizler üzerimize almış olduğumuz bu sorumluluğu Türkiye'nin bu konuda uzmanlaşmış ve Türkiye'de her türlü olumlu davranışı olan, olumsuz davranışlar içerisinde bulunanların biraz da ironik olarak takıldıkları Yeşiaycı tabirinin, her türlü iyilikle ve güzellikle özdeşleşmiş Yeşilayla ortak bir projeye imza atmak bizim açımızdan hem heyecan verici bir unsur hem de bir görevdir diye görüyoruz. 'Bağımlı Olma Özgür ol' projesiyle Esenler'deki bütün çocuklarımıza, halkımıza hayatta bağımlılığın dışında çok daha güzel şeylerin olduğunu anlatacağız. Yeşilaycı olması gereken en önemli kurumlar belediyelerdir. Çünkü toplumda kişilerin zararlı maddelere erişmesini engelleyecek en önemli kurumlar belediyelerdir" diye konuştu.
ESENLER YEŞİLAY EL ELE
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı M. İhsan Karaman ise madde bağımlılığı tehdidi altında olan kesimin çocuklar ve yetişkinler olduğunu söyledi. Karaman, Esenler Belediyesi ile hayata geçirilecek projenin büyük bir hizmet olduğunu belirterek, "Önleyici tedbirlerle bilinçlendirmek üzere birinci görevimiz felaketten önce engelleyici, önleyici bir görev üstlenmek ve bunu gerçekleştirebilmek. İşte bu çerçevede projelerimizi yürütürken, partnerlik ilişkisi kurduğumuz, kuracağımız kurumlar arasında halkımızın birebir temas içinde olduğu, alakalı olsun ya da olmasın, her türlü derdin paylaşılabileceği sırdaş olarak belediyeler birinci sırada gelmektedir. Bu noktada Esenler Belediyesi'nin de öncü bir rol üstlendiğini memnuniyetle ifade etmek isterim. Çağın modern belediyecilik anlayışının çok ilerisinde projeleri hayata geçirmiş olan Esenler Belediyesi'nin beklendiği üzere Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile böyle bir kutsal gaye için birliktelik kurmak istemesi hiç şaşılacak bir şey değil" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından her iki taraf arasında ortak iş protokoli imzalandı. Yeşilay Cemiyeti Başkanı M. İhsan Karaman, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'ya Yeşilay rozeti taktı.
(HÇ-ÇK-Y)

11.02.2013 16:35:37 TSI

Editör: Wan Haber