Bazı temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kütahya'ya gelen Macaristan Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Macaristan Fahri Konsolosuve Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı İsmet Güral ile birlikte Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof.Dr.Ahmet Karaaslan'ı makamında ziyaret etti.
Türk-Macar halkının tarihsel yakınlığını hatırlatan Hovari, her alanda Türkiye ile Macaristan'ın birbirlerine daha yakın olmasını istediğini ifade etti.
İki ülke başbakanının Macaristan'da bir araya geleceğini kaydeden Hovari, iki ülke başbakanlarının görüşmesinin çok önemli olduğunu ve her alanda birlikte çalışılmasının önemine dikkat çekti.
Kütahya ziyaretinin sebebinin Macaristan milli günü ile ilgili olduğunu belirten Hovarii, 11 Mart'ta Macaristan Bağımsızlık Savaşına ait törenler yaptıklarını belirterek, "Türkiye'de bu savaşa ait çok kahramanlar var. İstanbul'da var, İzmit'te var, en önemlisi Kütahya'da var." dedi ve Macaristan bağımsızlığının en önemli kişisi Lajos Kossuth'un Kütahya'da misafir edildiğini söyledi.
Vali Kenan Çiftçi, Belediye Başkanı Mustafa İça ve Fahri Konsolos İsmet Güral ile görüştüklerini Kütahya'da 11 Mart'ta gerçekleştirilen törenlerin 18 Mart'ta yapmak istediklerini, yapılacak etkinlikler kapsamında Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerine Macaristan bağımsızlığının en önemli kişisi Lajos Kossuth'u anlatan bir konferans vermek istediğini söyledi.
Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan, Macaristan Ankara Büyükelçisi Janos Hovari'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Rektör Karaaslan, Büyükelçi Janos Hovari konferans vermesinden duyacağı memnuniyeti ifade ederek üniversitede yapılan bazı projeler ile ilgili bilgiler verdi.
Ziyarette İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr. Osman Genç, Prof. Dr. Kaan Erarslan da hazır bulundu.
(EFE-

01.02.2013 19:45:48 TSI

Editör: Wan Haber