HDP Wan İl Eş Başkanlığına aday başvuru dosyasını veren GENCER başvuru sonrasında adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

  GENCER açıklamasında;

  Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah ÖCALAN’ın yeni yaşam çağrısına katkıda bulunmak ve yeni yaşamı inşa sürecinde yer alarak gençliğin sesi olmak için aday adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım. Kürt Özgürlük Hareketinin ‘’GENÇ BAŞLADIK, GENÇ BİTİRECEĞİZ’’ şiarı ile sorumluluğumun bilincinde olarak Kürdistan ve Türkiye halklarına hizmet etmeyi sona dek sürdüreceğim. Bu sistem içerisinde ötekileştirilen, ezilen, hakları gasp edilen insanlardan biri olarak, tüm bu kesimlerin sesi olup, onları en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum.

  Farklı halkların, dillerin, dinlerin ve sosyal sınıfların birlikte ve özgürce yaşayabileceği bir geleceğin inşasını bizi ayrıştırıp, kutuplaştıran, birbirine düşman eden sistem partileri ile değil, Halkların Demokratik Partisi ile kurabiliriz. Yeni yaşamı inşa sürecinde her bireye büyük sorumluluklar düşmektedir. Ben de bir HDP’li olarak görev ve sorumluluklarımın bilincinde olup çalışmalarımı bu doğrultuda tavizsiz bir şekilde sürdüreceğim. Gençliğe biçilen misyon gereği yılmadan ve bıkmadan demokratik, cinsiyet özgürlükçü, ekolojik yaşam çerçevesinde mücadelemizi her alanda sürdüreceğim. Bu bakımdan, ister parlamento çatısı altında ister farklı alanlarda çalışmalarımı her daim yürüteceğim.

  7 Haziran günü halkların zafer günü olacağı inancı ile hepinizi selamlıyor,saygılarımı sunuyorum. 

Editör: Wan Haber