LYS’nin sonuncusu olan edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3) bugün yapıldı. Türkiye’de 81 ilde ve Lefkoşa’da yapılan sınav saat 10.00’da başladı. 649 bin 716 adayın katıldığı sınav tek oturumda yapıldı. 120 dakika süren sınav öncesi adayların heyecanlı oldukları gözlendi. Son sınav öncesinde adaylar erkenden sınava girecekleri okullara gelirken, aileleri onları yalnız bırakmadı. Diğer sınavları başarı ile geçtiklerini belirten öğrenciler, son sınavdan da başarı ile çıkmak istediklerini söyledi.

Okulun kapısına kadar çocuklarına eşlik eden veliler ise daha sonra bekleyişe geçti. Velilerden kimi Kur’an-ı Kerim okuyarak ve dua ederek dışarıda beklerken bazıları el işi yapmayı tercih etti. Velilerin de en az öğrenciler kadar heyecanlı oldukları gözlendi.

Öte yandan sınava geç kalan öğrencilerin panik yaşadıkları görüldü. Gümüşsuyu’ndaki İstanbul Teknik Üniversitesi’nde sınava giren bir öğrenci, kimliğini unutup geri dönünce sınava son dakika da yetişti. Babası ile birlikte koşarak okula gelen genç kız, sınav görevlilerine belgelerini göstererek içeri girdi. Okulun yakınında devam eden inşaat ise sınav öncesi durduruldu. Polis ekipleri inşaat görevlileriyle konuşarak, “Sınav bitene kadar çalışma yapmayın” uyarısında bulundu.

Geçen hafta sonu başlayan Lisans Yerleştirme Sınavları, bugün yapılan sınavla tamamlandı.

Editör: Wan Haber