MOSKOVA - Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in judo yapmayı sevdiğini, geçenlerde bir adamı kaldırıp atarken omurgasını incittiğini söyledi.

Putin'le buz hokeyi oynamak istediğini, ancak Rus liderin bunu ertelediğini ifade eden Lukaşenko, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Onun problemi olduğunu biliyorum. O judoyu çok seviyor. Bir adamı kaldırıp atarken, omurgasını incitmiş..." dedi.

Lukaşenko, "O bana takım olarak hazır olmadıklarını söyledi. O omurgasını incitmiş. Bir judo karşılaşmasında..." bilgisini verdi.

Putin'in danışmanı Dmitri Peskov açıklamalarla ilgili yorum yapmadı. Çoğu zaman Rus liderle yakın ilişkileri olan Lukaşenko, bazı konularda da sert duruş sergileyebiliyor.

Siyah kuşak judo derecesi olan Putin, Mayıs ayında 6 yıllık dönem için üçüncü kez Kremlin'e çıktı. Eylül başında Vladivostok kentinde gerçekleşen Asya Pasifik zirvesine katılan Rus liderin bir miktar aksadığı iddia edilmişti.

İki ay boyunca yurtdışı gezilerine çıkmayan Putin, görüşmelerini de çoğunlukla Moskova dışında bulunan devlet başkanlığı rezidansında gerçekleştiriyor.

Rus lider 3 Aralık'ta yapacağı Türkiye ziyareti ile biriken yurt dışı ziyaretlerine başlıyor.
CİHAN

Editör: Wan Haber