Resmi ziyarette bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Başbakan Erdoğan tarafından törenle karşılandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Lübnan Başbakanı Necip Mikati'yi resmi törenle karşıladı. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen resmi tören için alana gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir süre bekledikten sonra konuk Başbakanın gelmemesi üzerine soğuk havadan etkilenmemek için tekrar Başbakanlık Merkez Bina'ya girdi. Yaklaşık 15 dakika sonra Bakanlar Ahmet Davutoğlu, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar karşılama töreni için yeniden alana döndü.
Lübnan Başbakanı Mikati'nin gelmesiyle iki ülkenin marşları çalındı. Ardından Lübnan Başbakanı Mikati, kendisine eşlik eden Başbakan Erdoğan ile birlikte tören mangasını selamladı. Mikati'nin tören mangasını selamlaması sırasında yanlışlıkla arkasını döndüğü görüldü. Mikati, Başbakan Erdoğan'ın işaret etmesiyle tekrar selamlaması gereken mangaya doğru döndü.
Resmi karşılama töreninin ardından Erdoğan ve Mikati, Merkez Binanın merdivenlerinde gazetecilere poz verdi. Ardından baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçildi. Erdoğan ve Mikati'nin, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
(AT-OK-Y)

30.01.2013 17:03:36 TSI

Editör: Wan Haber