LPG'ye yapılan yüzde 10’luk zam taksicileri isyan ettirdi. Birçok sorun ve sıkıntılarının yanı sıra birde zam haberini almalarının kendilerini üzdüğünü belirten taksiciler, zam yapılıyorsa sorunlarını çözmelerini beklediklerini dile getirdiler. Taksici esnafı olarak iş yapamadıkları günlerin bile olduğunu ifade eden Rıdvan Adaş, “Yapılan zamlarla birlikte artık biz taksici esnafına bir şey kalmamaktadır. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Van Ferit Melen Havaalanı’na günde 10 uçak inip kalkmaktadır. Oradaki taksici arkadaşlarımız bile en fazla 3 müşteri seferi yapabiliyor. Servis minibüsleri ise tıka basa bir şekilde şehir merkezine gelmektedirler. Erciş ve Yüksekova servislerinin havaalanından çıkmasını istiyoruz. Bu gibi sorun ve sıkıntılarımıza çözüm bulsunlar. Korsan taşımacılar yüzünden iş yapamaz hale geldik. Madem ki zam yapılıyor, yapmayın dersek sanki duracaklar mı? O zaman mademki zam yapıyorlar bizim de kazancımızı elde etmemiz için önümüzdeki engelleri kaldırsınlar” dedi.

Günlük kazançlarının büyük oranda etkileneceğini ifade eden İbrahim Bartan, “Zamla yatıp zamla kalkıyoruz. Taksicileri biraz düşünerek hareket etsinler. Taksici esnafı hiç düşünülmüyor mu? Önceden 50 lira yakıt alıyorsanız, şimdi 70-80 liraya çıkacak bu. Taksici bunu nasıl kazanacak, bunu düşünmüyorlar mı? Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir zam söz konusu. Yeter artık bizim de sorunlarımızı göz önünde bulundursunlar. Zaten kış gelmişti araçlar fazla yakıyordu, şimdi çok daha fazla yakacak. Zaten dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz, yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

Yapılan zamma tepki gösteren taksicilerden Özgür İşler de, “İşler iç açıcı değil. Zam geldi, üzerimize bir yük daha bindi. Bu zamlardan bıktık. Gün oluyor patronun parasını çıkaramıyor, cebimizden koyuyoruz. Mağduruz. Buna bir çare bulunsun. Şu anda sadece bağırabiliyoruz, başka bir şey yapamıyoruz. Biz bu durumda ne yapacağız bilmiyorum. Öyle aylar oluyor ki sigortamızı bile zar zor yatırmaktayız. Bu zamlar iyice belimizi büktü” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber