Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İlköğretim Okulu öğrencileri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı makamında ziyaret etti. Yaşar, geleceğin yöneticilerine başkanlık tüyoları verdi.
Lösemi hastalığını yenen ve halen hastalıkla mücadele eden çocukların eğitim gördüğü LÖSEV İlköğretim Okulu öğrencileri, Başkan Yaşar'ı ziyaret etti. Okulun sürdürdüğü "Meslekleri Tanıyalım" projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyarette çocuklar, Yaşar'ı soru yağmuruna tuttu. Özellikle büyük bir heyecan içerisinde olduğu gözlenen minik Melike'nin soruları dikkat çekti. Melike'nin, "Belediye başkanları ne iş yapar, kimler belediye başkanı olabilir, belediye başkanı olunca çocuklar için ne yapılabilir" sorularına dikkatle cevap veren Yaşar, küçük çocuğun büyüyünce belediye başkanı olmak istediğini öğrendiğinde, "Bu soruları neden sorduğun şimdi anlaşıldı" dedi ve Melike'nin başını okşadı. Tecrübelerini paylaşırken çocuklara hayatın değeri ile ilgili öğütler vermeyi de ihmal etmeyen Yaşar, bir yandan da belediyenin çocuklara yönelik sürdürdüğü projeler ile ilgili bilgi verdi.
Ziyareti organize eden LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver'i çalışmalarından dolayı tebrik eden Başkan Yaşar, çocuklara da satranç takımı ve yap-boz hediye etti. Gelişmiş ülkelerde vakıf ve demokratik kitle örgütlerinin sorunların çözümünde aktif olarak görev yaptığına dikkat çeken Yaşar, çocuklara, "Dünyayı tanımak ve yeni bilgiler öğrenmedeki hırsınız hiç bitmesin. Meraklı olun ve derslerinize önem verin. Biz her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz" diye moral verdi.
(BK-OK-Y)

30.01.2013 10:11:52 TSI

Editör: Wan Haber