Van Türk Musıki Derneği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından ortak olarak organize edilen ve gelirinin tamamının Van’da yaşayan “Lösemili” çocukların tedavi, bakım ve eğitimleri için kullanılacağı bir sanat müziği konseri düzenleniyor. 


21. sanat yılına yine güzel etkinliklerle giren Van Türk Musıki Derneği sevenlerinin karşısına yine farklı bir organizasyon ile çıkıyor.


“Bir gülücük’te siz olun” sloganı ile düzenlenen ve YYÜ Tıp fakültesi Dekanlığı öncülüğünde organize edilen konserin biletleri ise neredeyse tükenmek üzere. Gelirinin tamamının Van’daki lösemi hastası çocuklar ve aileler için kullanılacak olması konser bileti alanlar tarafından çok olumlu ve takdir edilesi bir durum olarak karşılanıyor. Van’daki Lösemili çocukların eğitim ve sosyal organizasyonlarında gönüllü olarak hizmet eden öğretmen Oya Orhun, tedavi, yolculuk, eğitim, sosyal ve kültürel etkinlikler, aile yardımları, ailelere hijyen eğitimi ve bunun yanında bir çok etkinlik ile her an yanlarında olduklarını dile getirdi. Van Türk Musıki Derneği’ne konser taleplerini ilettiklerini ifade eden Orhun, “Onlarda bizleri kırmayarak bu güzel projede yer almak istediklerini dile getirmelerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Sosyal medya üzerinden yani Facebook/Van Turk Musıki Derneği sayfasından birçok izleyene ulaşmaya çalışıyoruz. Umudumuz katılımın en üst seviyede olmasıdır” dedi.


Konu ile ilgili açıklama yapan Dernek başkanı Eczacı Zerrin Akköprü Eskitaşcıoğlu, dernek olarak yıllardır birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldıklarını, bu konserinde onlardan biri olduğunu, tüm müzik severleri bu güzel organizasyonda görmek istediklerini dile getirdi.


Koro şefi Ekrem Altıntaş ise, bu konser kendileri için çok önemli bizlerde Van Türk Musıki Derneği olarak bir gülücük olabilirsek ne mutlu bizlere dedi.


Van’da 16 Mart Pazar akşamı YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenecek olan konserin Şefliğini Müzik Öğretmeni Ekrem Altıntaş yapacak. Bir birinden güzel sanat müziği eserlerinin yer alacağı konserin sunumunu ise Müjgan Avcı ve Hakan Pütün yapacak.

Editör: Wan Haber