Denizli'de eşini ve lösemi olduğunu öğrendiği çocuğunu terk eden annenin 10 bin TL tazminat ödemesine karar verildi.
Denizli'nin Güney ilçesi Tilkilik Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Tuzak ile Tuğba İ., 2007 yılında evlendi. Çiftin 2010 yılında Şeyma adını verdikleri bir kızları oldu. Beş yıllık evli iken çiftin tek çocukları Şeyma, geçen yıl Şubat ayında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nde yapılan araştırmalar sonucunda Şeyma'ya lösemi teşhisi kondu. Hastanede çocuğunu yaşatmak için mücadele veren baba Mustafa Tuzak'a bir darbe de eşinden geldi. Hastanede tedavi devam ederken eşine, 'Eve gidiyorum, işlerim var' diyen Tuğba İ., eşini ve lösemi olan minik Şeyma'yı terk etti. Lösemi hastalığı ile savaşan kızı için hayata tutunmaya devam eden baba Mustafa Tuzak, durumu kötüye giden Şeyma'nın hem annesi hem de babası oldu. Mustafa Tuzak, kendisini ve kızını hastanede terk eden eşine karşı Buldan Asliye Hukuk Mahkemesi'nde boşanma, tazminat ve nafaka davası açtı. Tuğba İ.'nin hiç katılmadığı dava 26 Aralık'ta sonuçlanırken, mahkeme Tuğba İ.'ye 'sadakat ve birlikte yaşama yükümlülüğünü ihlal ettiği' gerekçesiyle boşanmalarına ve 10 bin lira tazminat ile 150 TL aylık nafaka ödemeye mahkum etti.
Kızıyla birlikte hayata tutunmaya çalışan Mustafa Tuzak, hiç ummadıkları anda böyle bir olayın başlarına geldiğini belirterek, "Kızımızın kanser olduğu ortaya çıktıktan 1 ay sonra bizi terk etti. Hastaneden eve ihtiyaçlarım için gitmem gerekti diyerek ayrıldı ama geri gelmedi. Savcılığa başvurdum eşim kayboldu diye. Fakat eşimin başka bir yere gittiğini öğrendim. Şu ana kadar hiçbir görüşmem olmadı eşimle" dedi.
Mahkemenin geçen aralık ayında sonuçlandığını kaydeden Tuzak, "Mahkeme anneye tazminat davası olarak 10 bin lira ve 150 lira aylık nafaka ödemeye mahkum etti. Eşim beni terk ettiği için mahkeme böyle bir karar verdi. Mart ayından bu tarafa da eşimle hiçbir şekilde görüşmedim. Kızım hastalığı ortaya çıktıktan 1 ay sonra bizi terk etti. Kızımın annesine tam ihtiyacı olduğu anda bizi terk etti. Çocuğumun sağlık durumu şu anda çok kötü. Tümör devamlı büyüme yapıyor. Doktorlar fazla ümit vermiyorlar" diye konuştu.
Şeyma'nın artık annesini sormadığını belirten Tuzak, "Bazen 'Baba benim saçım neden yok' diye soruyor bana. Ben de 'Çıkacak kızım' diyorum. Bazen elini kafasına götürüp 'Saç yok' diyor. O anlar dünyam yıkılıyor" dedi.
(EV-SK-CC-Y)

14.02.2013 15:12:59 TSI

Editör: Wan Haber