Samsun'da ilik nakli olan lösemili çocuğa moral ziyareti yapıldı.
9 yaşındaki Osman Kaya, iki ay önce ilik nakli oldu. Nakil sonrası LÖSAM'a hayırsever vatandaşın emaneten verdiği evde ailesiyle oturuyor. Vezirköprülü Osman, anne ve babasıyla altı ay kadar tedavi sürecinin yakından takip edilmesi için şehir merkezinde konaklamak zorunda.
Osman'ın en büyük sıkıntısı yalnızlık. Nakil sonrası ailelerdeki yalnızlık duygularını asgariye indirmek için başlatılan "Aileleri Evde Ziyaret Projesi" kapsamı doğrultusunda, İlkadım İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, küçük Osman'ı kaldıkları evde ziyaret etti. Ziyarete LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, Osman'ın doktoru Doç. Dr. Canan Albayrak, Gazi Ortaokulu Müdürü Aydın Peker ile okulun öğrenci ve velileriyle dernek üyeleri katıldı.
Kaymakam Narinoğlu yaptığı konuşmada, "Aileleri Evde Ziyaret Projesi'yle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar bizleri mutlu etmiştir. Özellikle ailelerin eğitim camiasındaki öğrencilerin projenin içinde olmasını önemsiyorum. Okulumuzun değerler eğitimi ve derneğin aileleri evlerinde ziyaret projesinin çakışarak ortaklaşa yapılan çalışmalardan dolayı Gazi Ortaokulu ve LÖSAM'ı tebrik ve takdir ediyorum. Bizler de bu tür çalışmaları destekliyoruz. Osman'ın ve ailesiyle ilgili yapacağımız araştırma sonucu kendilerine katkı yapmaya çalışacağız. Buradan şimdilik Osman'a dizüstü bilgisayar sözünü veriyorum" dedi.
Osman'ın genel sağlık durumuyla ilgili doktoru Canan Albayrak'tan bilgi alan Kaymakam Ahmet Narinoğlu, çocuğun sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri de yakından takip edeceğini söyledi.
Ziyarete katılan okul öğrencileri biriktirdikleri harçlıkları Osman'a teslim ettiler.
(SAM-SLH-Y)

21.01.2013 17:06:49 TSI

Editör: Wan Haber