KCK davasından tutuklu bulunan lösemi hastası Solin ve epilepsi hastası Mirhat Onur'un annesi ve eski Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un tahliye haberi hasta çocuklarını sevince boğarken, Onur ailesinin evi de düğün yerine döndü.
KCK davasından tutuklu bulunduğu Mardin Cezaevi'nden adli kontrol talebi ile tahliye edilen eski Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un tahliye haberi lösemi hastası Solin ve epilepsi hastası Mirhat'ı sevince boğdu. Annesinin tahliye olmasından dolayı büyük bir sevinç yaşadığını ifade eden lösemi hastası Solin, "Annem eve gelince ona sarılıp uyuyacağım. En çok ona sarılmayı özledim. Bir de bana sıcak süt getirip, süt içirmesini isteyeceğim" dedi.
Annesinin tahliye haberini ilk duyduğunda çok heyecanlandığını ve çok sevindiğini ifade eden epilepsi hastası Mirhat ise bu haberi teyzelerinden duyduğunu söyledi. Mithat, "İnşallah cezaevinde olan bütün anneler bırakılır ve dünyada biran önce barış sağlanır. Annemin tahliye edilmesinde katkısı olan başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kızının tahliye edilmesinde emeği olan herkese teşekkür ettiğini belirten Hanım Onur'un annesi Ayşe Yural, bu karara çok sevindiklerini söyledi. Anne Yural, "Çocukların annelerine kavuşması için imza kampanyasını başlatan Zeynep hanım ve babası Ali beye teşekkür ediyorum. İnşallah iyi bir barış gelir, cezaevinin kapıları herkese açılır, herkes benim gibi sevinir" ifadelerini kullandı.
Tahliye haberini ilk duyduğunda sevinç ve heyecandan ağladığını ifade eden Yural, torunlarının sevinçten birbirine sarıldığını söyledi. Yural, "Bu vesile ile kızımın tahliye olmasında katkıları olan herkese ve siz medya mensuplarına da teşekkür ediyorum" dedi.
Tutuklu bulunduğu Mardin Cezaevi'nden adli kontrol talebi ile tahliye edilen Hanım Onur'u cezaevinden almak için akrabalarından oluşturulan bir heyet Mardin'e hareket etti.
(AY-AKK-Y)

11.02.2013 15:45:21 TSI

Editör: Wan Haber